klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Magelhaenlijster is een zangvogel welke ca. 24 groot wordt. De onderzijde is lichtbruin, de bovenzijde donkerbruin. Hij heeft een donkerbruin petje, en een lichtbaardje met dunne zwarte verticale strepen. De snavel en poten zijn geel / oranje.

Biotoop:

De ondersoort van Chili en Argentinië leeft in verschillende biotopen van bossen tot in tuinen en agrarisch gebied. Op Falklandeilanden leeft hij is de omgeving van de bewoning en in de gras en struikstroken langs de kust.

Voorkomen:

De Magelhaenlijster komt voor in Chili, Argentinië en de Falklandeilanden.

Voedsel:

Deze zangvogel leeft van zaden, bessen en insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Turdidae
Geslacht: Turdus
Soort: Turdus falcklandii

Ondersoorten

T.f. magellanicus: zuidelijk Chili en zuidelijk Argentinië.

 

klik op de foto voor de originele weergave

 

T.f. falcklandii: de Falklandeilanden.

 

klik op de foto voor de originele weergave

 

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Austral Thrush #drozd falklandský #Drozd falklandzki #Magelhaenlijster #Magellán-rigó #Magellandrossel #Merle austral #patagonianrastas #Syddrossel #Sydtrast #Tordo Austral #Tordo australe #Umbratrost #Магелланов дрозд #フォークランドツグミ #南美鸫