klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

Het Magelhaenalkstormvogeltje wordt ca. 20 cm groot en  is het gemakkelijkste van zijn soort om te identificeren op zee. Net als de andere Stormvogeltjes is het een compacte vogel, voornamelijk zwart van boven en wit van onder, en vergelijkbaar in vorm en grootte met een kleine Alk. Echter is het Magelhaenalkstormvogeltje de enige soort met witte randen aan de bovenzijde van de veren, en een scherp gedefinieerd gezichtspatroon, dus met redelijk zicht kan hij worden onderscheiden van zijn verwanten. Geslachten zijn vergelijkbaar, maar jonge exemplaren missen de witte randen aan de bovenkant.

Biotoop:

Deze soort leeft op zee en broedt op de eilanden in het meest zuidelijke deel van Zuid Amerika.

Voorkomen:

Het Magelhaenalkstormvogeltje komt voor in de oceaangebieden van het zuidelijk halfrond, vooral in het zuidelijk gedeelte van de Atlantische- en Indische Oceaan. Deze vogels nestelen in koloniën op de eilanden. Een wit ei wordt in een hol in gras of zachte grond gelegd. Het zijn nachtdieren in de broedkolonies.

Voedsel:

Ze foerageren door te duiken vanaf de oppervlakte naar vis en krill.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Procellariiformes
Familie: Procellariidae
Geslacht: Pelecanoides
Soort: Pelecanoides magellani

 

 

Onderwerpen #Antarctica 2016 #buřník magellanský #dor de Magallanes #kaelus-torminiglas #Magelaninis nardantysis audrašauklis #Magelhaenalkstormvogeltje #Magellan-Lummensturmvogel #Magellanalkestormfugl #Magellandykkpetrell #Magellanic Diving Petrel #Magellansk dykpetrell #Petrel-mergulhador-de-magalhães #Petrello tuffatore di Magellano #Potoyunco Magallánico #Puffinure de Magellan #sepelmyrskysukeltaja #Tűzföldi bukóhojsza #Магелланов нырковый буревестник #マゼランモグリウミツバメ #麦哲伦鹈燕