Koningspinguïn

Kenmerken

De Koningspinguïn is een prachtige vogelsoort welke ca. 70 tot 100cm groot wordt. De bovendelen zoals rug en flippers zijn zwart, de onderzijde is wit. De kop is zwart en heeft orange-gele wangvlekken. De snavel is zwart, de ondersnavel oranje. De bovenzijde van de borst is donkergeel en loopt over naar wit. De poten en zwemvliezen zijn zwart.

Biotoop

De Koningspinguïn leeft in zee en komt alleen aan land om te broeden.

Voorkomen

Koningspinguïns broeden op de subantarctische eilanden tussen 45 en 55 ° S, aan de noordelijke uitlopers van Antarctica, evenals Tierra del Fuego, de Falklandeilanden en andere gematigde eilanden in de regio. De totale bevolking wordt geschat op 2,23 miljoen paar en neemt toe.

Voedsel

Het dieet van de Koningspinguïn bestaat uit krill, garnalen, vissen en inktvissen die ze elke dag vangen. De Koningspinguïn is bestand tegen zwemmen in ijskoude wateren vanwege de dicht opeengepakte veren, die een waterdichte vacht biedt. Dikke blubber afzettingen zorgen voor isolatie en de bloedvaten in de flippers en poten hebben ingewikkelde structuren om warmte te behouden.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Sphenisciformes
Familie: Spheniscidae
Geslacht: Aptenodytes
Soort: Aptenodytes patagonicus

Ondersoorten

A.p. patagonicus, die broedt op Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden en de Falklandeilanden in de zuidelijke Atlantische Oceaan.
A.p. halli, die broedt op de Kerguelen, Crozeteilanden, Prins Edwardeilanden, Heard en Macquarie-eilanden in de zuidelijke Indische Oceaan en ten zuiden van Australië en Nieuw-Zeeland.

Onderwerpen #Antarctica 2016 #King Penguin #Királypingvin #Kongepingvin #Königspinguin #Koningpikkewyn #Koningspinguïn #Kungspingvin #kuningaspingviini #kuningpingviin #Manchot royal #Pinguim-rei #Pinguino re #Pingüino Rey #Pingwin królewski #tučňák patagonský #Королевский пингвин #オウサマペンギン #王企鹅