Kelpgans

Kenmerken

De Kelpgans is een mooie ganzensoort waarbij een duidelijk verschil is tussen de man en pop. Het mannetje is volledig wit en heeft gele poten en een zwarte snavel. Het vrouwtje is donkerbruin, waarbij de de borst met grijze lijnen is getekend. Zij heeft gele poten en een roze snavel. Het mannetje kan stoer en parmantig rondlopen wanneer hij een soortgenoot van zijn partner heeft verjaagd.

Biotoop

Zijn biotoop bestaat uit de rotsige kusten van zijn broed gebied. Dit is verbonden aan de kelp die ze eten.

Voorkomen

De Kelpgans komt voor in het zuiden van Chili, Tierra del Fuego en de Falkland eilanden. Ze volgen de rotsige kuststroken tijdens migratie om Kelp te kunnen blijven eten.

Voedsel

Ze leven van Kelp, zoals de naam al doet vermoeden.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Anseriformes
Familie: Anatidae
Geslacht: Chloephaga
Soort: Chloephaga hybrida

Ondersoorten

C.h. hybrida: zuidelijk Chili en zuidelijk Argentinië.
C.h. malvinarum: de Falklandeilanden.

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Argentinie 2016 #Cauquén Caranca #Ganso-papa-alga #husice patagonská #Kelp Goose #Kelpgans #Kelpgås #Magelanka skalna #meri-nösuhani #Oca del kelp #Ouette marine #Szirti lúd #Tanggås #Taregås #tulimaanhansu #Водорослевый гусь #シロコバシガン #白草雁