Grote Weidespreeuw

Kenmerken

De Grote Weidespreeuw is een opvallende verschijning. De felrode kleur is niet te missen en daarnaast kan ook nog eens een mooi deuntje zingen. Hij wordt ca. 25 tot 28 cm groot. Hij heeft een vrij lange staart en een lange, puntige snavel. Het mannetje is meestal donkerbruin met zwartachtige strepen. De borst en keel zijn helder rood en er is een witte vlek op het gezicht dichtbij de basis van de snavel. Vrouwtjes zijn valer van kleur.

Biotoop

Ze zijn te vinden in open biotopen zoals grasland met her en der een struik waar ze op de grond foerageren.

Voorkomen

De Grote Weidespreeuw broedt in het zuiden van Chili en in het zuiden en westen van Argentinië. Sommige vogels migreren naar het noorden in de winter. Een endemische ondersoort, S. loyca falklandica, komt voor op de Falkland-eilanden, waar het bekend staat als de militaire spreeuw. Wij fotografeerde deze soort op het Schiereiland Valdez en op één van de Falkland eilanden.

Voedsel

De Grote Weidespreeuw leeft voornamelijk van ongewervelden en insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Icteridae
Geslacht: Sturnella
Soort: Sturnella loyca

Ondersoorten

S.l. loyca: zuidelijk Chili en zuidelijk Argentinië.
S.l. catamarcana: noordwestelijk Argentinië.
S.l. obscura: Centraal-Argentinië.
S.l. falklandica: de Falklandeilanden.

Onderwerpen #Argentinie 2016 #Grote Weidespreeuw #Hosszúfarkú réticsiröge #isopreeriaturpiaali #Langhalet Englærke #Langschwanzstärling #Långstjärtad ängstrupial #Loica Común #Long-tailed Meadowlark #Storlerketrupial #Sturnella codalunga #Sturnelle australe #vlhovec dlouhoocasý #Wojak długosterny #Длиннохвостый луговой трупиал #オナガマキバドリ #长尾草地鹨