Grote Kiskadie

Kenmerken

De Grote Kiskadee is een van de grootste vliegenvangers van de Tirannen familie. Hij kan 21 tot 27 cm  groot worden. De kop is zwart met een sterk aanwezige witte oogstreep. De bovenzijde is bruin en de vleugels en staart zijn bruin met meestal roestbruine franjes. De snavel is kort, dik en zwart van kleur.

Biotoop

Hij broedt in open bosgebieden met enkele hoge bomen, maar ook in agrarisch en stedelijk gebied.

Voorkomen

De Grote Kiskadee is voornamelijk te vinden in Belize, en van de Lower Rio Grande Valley in het zuiden van Texas en het noorden van Mexico Zuid naar Argentinië en Uruguay, maar leeftq ook overal in Venezuela en Brazilië (met name de Midden- en Zuidoost-Zuid-regio's), Paraguay en Centraal-Argentinië, de Kustlijn van Guyana, en op Trinidad.

Voedsel

De Grote Kiskadee is een bijna alleseter en jaagt als een klauwier of vliegenvanger, wachtend op een vrije tak hoog in een boom om uit te vliegen om insecten te vangen tijdens de vlucht, of om op knaagdieren en vergelijkbare kleine gewervelde dieren te springen. Hij kan en af ​​en toe duiken naar kleine vissen of kikkervisjes in ondiep water, waardoor het een van de weinige vissende zangvogels is.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Tyrannidae
Geslacht: Pitangus
Soort: Pitangus sulphuratus

Ondersoorten

P.s. texanus: van zuidelijk Texas tot zuidoostelijk Mexico.
P.s. derbianus: oostelijk Mexico.
P.s. guatimalensis: van zuidoostelijk Mexico tot centraal Panama.
P.s. rufipennis: noordelijk Colombia en noordelijk Venezuela.
P.s. caucensis: westelijk en zuidelijk Colombia.
P.s. trinitatis: oostelijk Colombia, zuidelijk en oostelijk Venezuela, noordwestelijk Brazilië en Trinidad.
P.s. sulphuratus: van de Guyana's en noordelijk Brazilië, zuidoostelijk Colombia en oostelijk Ecuador tot zuidoostelijk Peru.
P.s. maximiliani: van noordelijk Bolivia en Paraguay tot oostelijk en zuidelijk Brazilië.
P.s. bolivianus: oostelijk Bolivia.
P.s. argentinus: van Paraguay, se Brazilië en Uruguay tot c Argentinië.

Onderwerpen #Argentinie 2016 #Bem-te-vi #Bentévi #Bentewi wielki #Bienteveo Común #Great Kiskadee #Grote Kiskadie #Kiskadì maggiore #Kiskadie #naamioväijy #Schwefelmaskentyrann #Storkiskadi #Större kiskadi #tyran bentevi #Tyran quiquivi #Большая питанга #キバラオオタイランチョウ #大食蝇霸鹟