Grote Albatros

Kenmerken

De Grote Albatros is een prachtige verschijning als je op een schip naar vogels staat te turen. Hij vliegt gracieus met de golven mee zonder één slag te maken. Hij wordt ca. 1,1 tot 1,35mtr groot en heeft een enorme spanwijdte van tussen de 2,5 en 3,5mtr. Het is de grootste vogel in zijn soort en op oudere leeftijd ook de witste. Zijn lichaam en bovenvleugels zijn wit uitlopend naar zwart, hoe ouder, hoe meer wit aan veren. De staart varieert van geheel of gedeeltelijk zwart tot geheel wit. Ze hebben een grote vleeskleurige snavel en grijsroze poten. Ze hebben tijdens het broedseizoen veelal een oranjeroze achtige vlek onder de oorstreek. Albatrossen vormen paartjes voor het leven.

Biotoop

Deze Albatrossoort leeft voornamelijk op zee en komt alleen aan land om te broeden.

Voorkomen

De Grote Albatros komt voor in de Zuidelijke Oceaan en broedt op South Georgia, Prince Edward, Marion, Crozet, Kerguelen, Heard, Mc Donald en Macquarie. Ze leven buiten het broeden op zee en komen eigenlijk niet voorbij de evenaar.

Voedsel

Ze foerageren op krill en kleine vis. Ze duiken vanaf het wateroppervlak maar niet meer als 1 meter diep. Ze kunnen enorme afstanden afleggen om te foerageren en kan dagen van zijn partner gescheiden zijn. Bij terugkomst is dan ook vaak een schouwspel te zien tussen klepperende Albatrossen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Procellariiformes
Familie: Diomedeidae
Geslacht: Diomedea
Soort: Diomedea exulanss

Onderwerpen #Albatro urlatore #Albatros hurleur #albatros stěhovavý #Albatros Viajero #Albatros viatger #Albatros wędrowny #Albatroz-gigante #Antarctica 2016 #Gezgin albatros #Grootalbatros #Grote Albatros #Hrímtrosi #jättiläisalbatrossi #Klateški albatros #rändalbatross #Vándoralbatrosz #Vandrealbatros #Vandrealbatross #Vandringsalbatross #Wanderalbatros #Wandering Albatross #Странствующий альбатрос #ワタリアホウドリ #漂泊信天翁