Grijze Stormvogel

Kenmerken

De Grijze Stormvogel is een middelmatig grote stormvogel met grote kop. Hij is over het algemeen grijs, de bovendelen zijn donkerder als de onderzijde. De vleugel punten zijn zwart met witte vegen. De snavel is roze met zwarte eindpunt. Hij wordt ca. 45 tot 50cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 114 tot 120cm. Het vrouwtje is iets kleiner als het mannetje.

Biotoop

Deze soort verblijft buiten het broeden op zee om te foerageren. Ze broeden in kolonies op steile kliffen. Het nest stelt niet veel voor en legt maar 1 ei.

Voorkomen

De Grijze Stormvogel komt voor in de omgeving van de subantarctische eilanden zoals South Sandwich, South Shetland en South Orkneys, en daarnaast in de kustgebied van Antarctica. Buiten het broedseizoen waaieren ze ver uit tot noordelijk aan Brazilië en Ecuador, en veel minder aan Zuid Afrika, Australië en Nieuw Zeeland.

Voedsel

Ze foerageren op zee op krill, vis en inktvis. Ze duiken vanaf de oppervlakte van het water de diepte in. Ze kunnen schepen volgen omdat deze met hun motoren hun prooi naar de oppervlakte drukt.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Procellariiformes
Familie: Procellariidae
Geslacht: Fulmarus
Soort: Fulmarus glacialoides

Onderwerpen #Antarctic Fulmar #Antarctica 2016 #buřňák jižní #Déli sirályhojsza #etelänmyrskylintu #Fulmar argenté #Fulmar Austral #Fulmar południowy #Fulmaro australe #Grijze Stormvogel #hõbe-tormilind #Pardelão-prateado #Silbersturmvogel #Silwerstormvoël #Southern Fulmar #Sydlig Mallemuk #Sydstormfågel #Sørhavhest #Антарктический глупыш #ギンフルマカモメ #银灰暴风鹱