Grijsrugstormvogeltje

Kenmerken

De Grijsrugstormvogel heeft een donkere rug, een witte buik en een grijs band op zijn rug en staart. Hij wordt ca. 16 tot 19cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 39cm.

Biotoop

Zijn natuurlijk habitat is de zee, en komt alleen aan land om te broeden.

Voorkomen

De Grijsrugstormvogel wordt gevonden in Antarctica, Argentinië, Australië, Chili, Falklandeilanden, Franse Zuidelijke Gebieden, Nieuw-Zeeland, Sint-Helena, Zuid-Afrika en Zuid-Georgië en de Zuid-Sandwicheilanden.

Voedsel

Ze foerageren op zee op krill, kleine schaaldieren en kleine vis.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Procellariiformes
Familie: Zuidelijke stormvogeltjes
Geslacht: Garrodia
Soort: Garrodia nereis

Onderwerpen #Antarctica 2016 #buřňáček šedohřbetý #Gråryggad stormsvala #Grårygget Stormsvale #Gråryggstormsvale #Graurücken-Sturmschwalbe #Grey-backed Storm Petrel #Grijsrugstormvogeltje #Grysrugstormswael #Océanite néréide #Oceannik szarogrzbiety #Painho-de-dorso-cinzento #Paíño Dorsigrís #rantsaba-tormipääsu #tyrskykeiju #Uccello delle tempeste dorsogrigio #Сероспинная качурка #ヒメアシナガウミツバメ #灰背海燕