Grijskopgans

Kenmerken

De Grijskopgans is een middelgrote bruine gans met grijze kop. Hij wordt ca. 50 tot 55cm groot. Er is geen verschil in verenkleed tussen man en vrouw.  Ze hebben een asgrijze kop en bovendeel van de nek. Het lagere deel van de nek, de borst en mantel zijn roestbruin van kleur. De buik is wit, en loopt naar achteren over in wit met zwarte belijning. De bovenvleugels zijn grijs, de vleugeleinden zwart. De poten zijn oranje.

Biotoop

De Grijskopgans lijkt voorkeur te hebben voor hoger gelegen vochtige bosgebieden met graslanden. Ze zwemmen eigenlijk nooit.

Voorkomen

Ze komen voor in zuidelijk Chili en zuidelijk Argentinië. Ze komen ook voor op de Falkland eilanden. Ze overwinteren in het noorden van Chili en Argentinië.

Voedsel

Deze vogels foerageren door te grazen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Anseriformes
Familie: Anatidae
Geslacht: Chloephaga
Soort: Chloephaga poliocephala

Onderwerpen #Argentinie 2016 #Ashy-headed Goose #Cauquén Cabecigrís #Ganso-de-cabeça-cinzenta #Gråhodegås #Gråhovedet Gås #Gråhuvad gås #Graukopfgans #Grijskopgans #harmaapäähansu #husice rudoprsá #Magelanka siwogłowa #mets-nösuhani #Oca testagrigia #Ouette à tête grise #Szürkefejű lúd #Сероголовый гусь #コバシガン #灰头草雁