Grijskopalbatros

Kenmerken

De Grijskopalbatros is gemiddeld 81 cm lang en heeft een spanwijdte van 2,2 mtr. Hij heeft een donkere asgrijze kop, keel en bovenste nekdeel, en de bovenste vleugels, mantel en staart zijn bijna zwart. Hij heeft een witte romp, buik en onderstaart en een witte halve maan achter zijn ogen. De snavel is zwart, met felgele streep aan boven en onderzijde, die aan de punt in roze oranje kleuren. De ondervleugels zijn wit met veel zwart aan de voorkant en minder aan de achterkant.

Biotoop

De Grijskopalbatros brengt een groot gedeelte van zijn leven op zee door en komt alleen aan land om te broeden.

Voorkomen

Grijskopalbatrossen nestelen in kolonies op verschillende eilanden in de Zuidelijke Oceaan, met grote kolonies op Zuid-Georgië in de Zuid-Atlantische Oceaan, en kleinere kolonies op Islas Diego Ramírez, Kerguelen-eilanden, Crozet-eilanden, Marion Island en Prince Edward Islands in de Indische Oceaan. Ocean, Campbell Island en Macquarie Island ten zuiden van Nieuw-Zeeland, en Chili. Tijdens het broedseizoen zoeken ze naar voedsel binnen of ten zuiden van de polaire frontale zuidpool van Antarctica. Vogels die op het Marion-eiland rondzwerven, foerageren naar voedsel in de subtropische zone.

Voedsel

Deze soort foerageert op krill en vis. Komt vaak bij passerende boten even kijken.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Procellariformes
Familie: Diomedeidae
Geslacht: Thalassarche
Soort: Thalassarche chrysostoma

Onderwerpen #Albatros à tête grise #Albatros Cabecigrís #albatros šedohlavý #Albatros szarogłowy #Albatros testagrigia #Albatroz-de-cabeça-cinzenta #Antarctica 2016 #Gråhodealbatross #Gråhovedet Albatros #Gråhuvad albatross #Graukopfalbatros #Grey-headed Albatross #Grey-headed Mollymawk #Grijskopalbatros #Gryskopalbatros #hallpea-albatross #harmaapääalbatrossi #Sivoglavi albatros #Súgtrosi #Szürkefejű albatrosz #Сероголовый альбатрос #ハイガシラアホウドリ #灰头信天翁