Blauwe Stormvogel

Kenmerken

De Blauwe Stormvogel is een kleine stormvogel soort die door zijn grijsblauwe verenkleed op een Prion lijkt. De staart heeft echter een kenmerkende witte eindband welke bij de Prion soorten zwart is. De "M" is vaag aanwezig op zijn rug maar in veel mindere mate aanwezig. Hij heeft een erg donkere kap op de kop welke doorloopt tot over het oog. De snavel is zwart, de poten zijn blauwe. Hij heeft een wit voorhoofd.

Biotoop

De Blauwe Stormvogel broedt op de eilanden in de Zuidelijke Oceanen zoals hieronder aangegeven en foerageert op zee.

Voorkomen

De Blauwe Stormvogel leeft in de Zuidelijke oceanen, variërend zo ver noordelijk als Zuid-Afrika, Australië en delen van Zuid-Amerika. Ze broeden op de subantarctische eilanden, zoals Marion Island, de Crozet-eilanden, Kerguelen-eilanden, Macquarie Island, South Georgia, Prince Edward Island. De wereldpopulatie wordt geschat op ca. 3 miljoen vogels.

Voedsel

Ze foerageren voornamelijk op krill, maar ook op andere kreeftachtigen, vissen en inktvissen. Ze kunnen tot 6mtr diep duiken.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Procellariiformes
Familie: Procellariidae
Geslacht: Halobaena
Soort: Halobaena caerulea

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Blå Petrel #Blåpetrell #Blausturmvogel #Blauwe Stormvogel #Bloustormvoël #Blue Petrel #buřňák modravý #Kék viharmadár #Petrel Azulado #Petrel niebieski #Petrel-azul #Petrello azzurro #Prion bleu #sini-tormilind #siniliitäjä #Голубой буревестник #アオミズナギドリ #蓝鹱