Bigua-aalscholver

Kenmerken

De Bigua Aalscholver wordt ca. 64cm groot en heeft een spanwijdte van 100cm. Vogels van de zuidelijke populaties zijn meestal groter dan de noordelijke vogels. Hij is klein en slank, vooral in vergelijking met de grotere, zwaar-uitziende Geoorde Aalscholver. Hij heeft een lange staart en houdt vaak zijn nek in een S-vorm. Het volwassen verenkleed is voornamelijk zwart, en heeft een geelbruine keelvlek. Tijdens het broedseizoen verschijnen er witte plukjes aan de zijkant van de kop.De boven vleugels zijn iets grijzer dan de rest. Juvenielen zijn meer bruin van kleur.

Biotoop

De Bigua Aalscholver is te vinden aan de kust (inclusief enkele mangrove gebieden) en aan de binnenwateren. Ze broedden in kolonies.

Voorkomen

De Bigua Aalscholver is een middelgrote aalscholver welke leeft in de Amerikaanse tropen en subtropen, van het midden van de Rio Grande en de Golf, de Californische kusten van de Verenigde Staten ten zuiden via Mexico en Midden-Amerika naar Zuid-Zuid-Amerika. Hij wordt genoemd naar de Indiase naam 'biguá'. Hij broedt ook op de Bahama's, Cuba en Trinidad.

Voedsel

Zoals alle Aalscholversoorten leeft deze soort ook van vis en duikt hiervoor onder water naar zijn prooi.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Suliformes
Familie: Phalacrocoracidae
Geslacht: Phalacrocorax
Soort: Phalacrocorax brasilianus

Onderwerpen #Argentinie 2016 #Biguá #Bigua-aalscholver #Brazil kárókatona #Cormorán Biguá #Cormoran vigua #Cormorano neotropicale #Flodskarv #kormorán neotropický #Kormoran oliwkowy #Neotropic Cormorant #oliivimerimetso #Olivenscharbe #Olivenskarv #süsikormoran #Sydamerikansk skarv #Бигуанский баклан #ナンベイヒメウ #美洲鸬鹚