Balearische grasmus

Kenmerken

De Balearische grasmus is een kleine zangvogel met relatief lange staart. Deze grasmussen zijn grijs op de bovenzijde en lichtgrijs aan de onderzijde en hebben aan de onderzijde een roze tint. Volwassen mannen hebben donkere vlekjes op het voorhoofd en ook tussen de ogen en de puntige snavel. De poten en iris zijn rood. Een fraai vogeltje om te zien en regelmatig in de vroege ochtend waarneembaar op hun zangpost.

Biotoop

Deze kleine vogels worden aangetroffen in open land met netelige struiken en heide.

Voorkomen

De Balearische Grasmus is endemisch op de Balearische Eilanden.

Voedsel

De Balearische grasmus is zoals alle grasmussen een insecteneter.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Sylviidae
Geslacht: Sylvia
Soort: Sylvia balearica

Onderwerpen #baleaari põõsalind #baleaarienkerttu #Balearengrasmücke #Baleári poszáta #Balearic Warbler #Balearinė devynbalsė #Balearische Grasmus #Balearisk sångare #Balearsanger #Baleāru ķauķis #Curruca Balear #Fauvette sarde des baléares #Magnanina balearica #Mallorca 2017 #pěnice baleárská #pokrzewka balearska #Tallareta balear #Балеарская славка