Antarctische Stormvogel

Kenmerken

Een volwassen Antarctische Stormvogel heeft een bruine kop, zijkanten, keel en rug. De snavel is zwart en de poten zijn geel. De onderzijde is wit en de staart en secondaries op de vleugels zijn wit met bruine punten. Ze worden ca. 40 tot 46cm groot en hebben een spanwijdte van 100 tot 110cm.

Biotoop

De Antarctische Stormvogel is vogelsoort welke voornamelijk op zee leeft en broedt op de Antarctische eilanden. Ze broeden in grote kolonies.

Voorkomen

De Antarctische Stormvogel leeft en broedt, zoals de naam al aangeeft, in de Zuidelijke Oceaan en op de Antarctische eilanden.

Voedsel

Deze soort leeft van ongewervelden en kleine vissen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Procellariiformes
Familie: Procellariidae
Geslacht: Thalassoica
Soort: Thalassoica antarctica

Onderwerpen #Antarctic Petrel #Antarctica 2016 #Antarctische Stormvogel #Antarktiese stormvoël #antarktika tormilind #Antarktiksturmvogel #Antarktispetrell #Antarktiszi hojsza #buřňák antarktický #jäämyrskyliitäjä #Pétrel antarctique #Petrel antarktyczny #Petrel Antártico #Petrello antartico #Pintado-antárctico #Sydpetrel #Антарктический буревестник #ナンキョクフルマカモメ #南极鹱