Antarctische Aalscholver

Kenmerken

De Antarctische Aalscholver is een fraaie verschijning in zijn gebied. Opvallend is direct de blauwe oogringen en gele delen boven op de snavel. Er zijn geen andere aalscholversoorten met blauwe oogringen in zijn gebied en dus niet te verwarren met andere soorten. Het is een redelijk grote aalscholversoort en wordt ca. 77cm groot. De bovenzijde is zwart met lichtgroene olieachtige waas. De onderzijde is wit. Kkenmerkend is de witte hals en wangen welke overgaan in zwart op ooglijn en boven het oorgebied. Delen zwart en wit blijft over de gehele hals gelijk. De bovenvleugels hebben enkele witte delen.

Biotoop

De Antarctische Aalscholver besteed zijn tijd voornamelijk op zee om te foerageren. Hij broedt op de eilanden in kolonies op de steile rotshellingen aan de kust.

Voorkomen

Deze soort komt voor op Antarctica en de Zuidelijke Shetlandeilanden. De populatie bestaat uit ca. 11.000 paren.

Voedsel

De Antarctische Aalscholver leeft met name van vis en schaaldieren welke worden gevangen door het duiken naar de prooi.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Suliformes
Familie: Phalacrocoracidae
Geslacht: Leucocarbo
Soort: Leucocarbo bransfieldensis

Onderwerpen #Antarctic Shag #Antarctica 2016 #Antarctische Aalscholver #antarktika kormoran #Antarktikscharbe #Antarktisskarv #Antarktiszi kékszemű kárókatona #Biguá-das-shetland #Cormoran antarctique #Cormorán Antártico #Cormorano antartico #kormorán antarktický #Kormoran antarktyczny #Sydpolarskarv #Брансфилдский баклан #ナンキョクムナジロヒメウ #南极鸬鹚