Witwangstern

Kenmerken

De Witwangstern wordt ongeveer 25 cm groot. Hij heeft donkergrijze bovendelen en onderzijde, een zwarte pet en een geheel donker rode snavel en rode poten. Kenmerkend zijn de witte wangen en witte onderstaart en grijze stuit. Zijn staart is licht gevorkt.

Biotoop

De Witwangstern leeft nabij moerassen, meren en rivieren. Het is plaatselijk een algemene vogel, echter wordt zijn biotoop kleiner waardoor de aantallen afnemen.

Voorkomen

Hij komt voor rondom het Middelandse zeegebied, en overwintert in Afrika. In Nederland is het een zeldzame vogel, maar kan goed worden waargenomen op het Iberisch schiereiland, Turkije en de Griekse eilanden.

Voedsel

Zijn voedsel bestaat uit vis, amfibieën en insecten welke nabij het water leven.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Sternidae (Sternen)
Geslacht: Chlidonias
Soort: Chlidonias hybrida

Onderwerpen #Ağyanaq sterna #Baltaskruostė žuvėdra #Belolična čigra #bjelobrada čigra #Charadriiformes #Chirighiță cu obraz alb #chlidonias #Dallëndyshe deti faqebardhë #Fattyúszerkő #Fumarel Cariblanco #Fumarell carablanc #Gaivina de cara branca #Gaivina-de-faces-brancas #Guifette moustac #Habeviires #Hongarije 2016 #Hvidskægget Terne #Hvitkinnsvartterne #Mignattino piombato #Rybák bahenni #Rybitwa białowąsa #Skäggtärna #Skeggþerna #Spanje 2008 #Steltloperachtigen #stern #sternen #sternidae #sterns #valkoposkitiira #Weißbart-Seeschwalbe #Whiskered Tern #Witbaardmeerswael #Witbaardsterretjie #Witwangstern #Wytwangstirns #Μουστακογλάρονο #Белашчокая рыбачка #Белобрада рибарка #Белобуза рибарка #Белощекая крачка #Крячок білощокий #Սպիտակաայտ ջրածիծառ #מרומית לבנת לחי #خطاف مستنقعات ملتحي مرشك ملتحي #پرستودریایی تیره #ლოყათეთრი თევზიყლაპია #クロハラアジサシ #须浮鸥