Snor

Kenmerken

De snor wordt ca. 14 cm groot. Hij kan verward worden qua uiterlijk met de kleine karekiet, maar hij ziet er toch wat anders uit. De snor is geheel bruin, ongestreept, maar heeft een lichte buikzijde. De staart is breed en rond, zijn snavel is iets gekromd. De snor zingt monotoom "rrrrrrr" vanuit de top van een rietstengel.

Biotoop

Grote en kleine rietgebieden langs moerassen en plassen/meren, maar ook in slootkanten. De snor komt plaatselijk voor in Nederland.

Voorkomen

De Snor broedt in gematigd Europa inclusief de Balearische Eilanden, Algerije, Mallorca, Servië, Jordanië, Turkije en Rusland zo ver oostelijk als de rivier de Volga. Hij overwintert in Algerije, Marokko, Soedan en Ethiopië. Het is een plaatselijke zomergast en broedvogel in Nederland en België.

Voedsel

Insecten en andere ongewervelde.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Locustellidae
Geslacht: Locustella
Soort Locustella luscinoides

Ondersoorten

L.l. luscinioides: van Europa tot het Oeralgebergte en de Balkan, noordwestelijk Afrika.
L.l. sarmatica: oostelijk Oekraïne en zuidelijk Europees Rusland.
L.l. fusca: van Turkije en Jordanië tot Kazachstan.

Onderwerpen #Bataklık kamışçını #Bilbilthi #Boscaler comú #Brzęczka #Buscarla Unicolor #Cvrcilka slaviková #Felosa-unicolor #Flóðsöngvari #Folosa unicolor #Greluşel de stuf #Hongarije 2016 #locustella #Locustelle luscinioïde #locustellidae #Nádi tücsökmadár #Nederland #Nendrinis žiogelis #Obican cvrcic #Passeriformes #Rohrschwirl #Roo-ritsiklind #ruokosirkkalintu #Salciaiola #Savi's Warbler #Savisanger #Snilekrûper #Snor #Sumpsanger #Trstni cvrčalec #Vassångare #Veliki Cvrčić #zangvogel #Zangvogels #Zouweboezem #Καλαμοτριλιστής #Кобилочка солов їна #Салаўіны цвыркун #Соловьиный сверчок #Тръстиков цвъркач #Штурче трскарче #Սոխականման ճռիկահավ #חרגולן זמירי #سسک خوش‌صدا #هازجة سافي #ヌマセンニュウ #鸲蝗莺