Rietzanger

Kenmerken

De lichte vogel heeft een gele wenkbrauwstreep, zwart gestreepte bovendelen en is licht aan de onderzijde. Lijkt veel op de waterrietzanger maar deze is in Nederland zeer zeldaam.

Biotoop

De rietzanger is in de zomer vrij talrijk aanwezig in Nederland. Je kunt hem vinden in lage dichte vegetatie nabij het water zoals moerassen, rietgebieden en slootkanten. De rietzanger jaagt in de vegetatie achter insecten aan.

Voorkomen

Zomergast en broedvogel in Nederland. Rietzangers komen tijdens het broedseizoen in vrijwel geheel Europa voor, met uitzondering van Ierland, Noord-Frankrijk en Scandinavië.

Voedsel

Insecten

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Acrocephalidae
Geslacht: Acrocephalus
Soort: Acrocephalus schoenobaenus

Onderwerpen #acrocephalidae #Acrocephalus #Bičja trstnica #Bilbilthi i zhukave #Boscarla dels joncs #Carricerín Común #Europese vleisanger #Ežerinė nendrinukė #Felosa-dos-juncos #Foltos nádiposzáta #Forapaglie #Kındıra kamışçını #Kõrkja-roolind #Lăcar mic #Nederland #Passeriformes #Phragmite des joncs #Rákosnik prouzkovany #Reidsjonger #Rietzanger #Rokitniczka #ruokokerttunen #Sävsångare #Schilfrohrsänger #Sedge Warbler #Síkjasöngvari #Sivsanger #Trstenjak Rogožar #zangvogel #Zangvogels #Zouweboezem #Σχοινοποταμίδα #Звычайная чаротаўка #Камышевка-барсучок #Крайбрежно шаварче #Очеретянка лучна #Трскар рогозар #Շերտագլուխ եղեգնաթռչնակ #קנית פסים #هازجة السعد هازجة البردي #スゲヨシキリ #水蒲苇莺