Grote karekiet

Kenmerken

De Grote karekiet is familie van de zangers (Sylviidae). Hij is de qua uiterlijk de vergroting van een Kleine karekiet, alleen zijn zang is anders. De bovendelen zijn bruin, de vleugels bruin met donkere strepen. De zijkanten en buik zijn beige van kleur. Boven zijn oog zit een opvallende gele streep. Door zijn oog loopt een donkere streep.

Biotoop

Grote rietgebieden langs moerassen en plassen/meren. In het zuiden van Nederland wordt hij weinig waargenomen.

Voorkomen

In Nederland een zomergast en broedvogel, neemt in aantallen af. Hij broedt in Europa en gematigd Azië.

Voedsel

Insecten en andere ongewervelde.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Acrocephalidae
Geslacht: Acrocephalus
Soort: Acrocephalus arundinaceus

Ondersoorten

A.a. arundinaceus: van Europa tot noordelijk Iran en noordwestelijk Arabië
A.a. zarudnyi: van zuidoostelijk Europees Rusland en noordelijk Iran tot noordwestelijk Mongolië en noordwestelijk China

Onderwerpen #acrocephalidae #Acrocephalus #Balquer #Biesbosch #Bilbilthi fushor i kallamave #Büyük kamışçın #Cannareccione #Carricero Tordal #Didžioji krakšlė #Dordrecht #Drosselrohrsänger #Drosselrørsanger #Folosa grande #Great Reed Warbler #Grootrietsanger #Grote Karekiet #Grutte Karrekyt #Karekieten #Lăcar mare #Nádirigó #Nederland #Passeriformes #Rakar #Rákosnik velky #Rästas-roolind #rastaskerttunen #Reyrsöngvari #Rousserolle turdoïde #Rouxinol-grande-dos-caniços #Trastsångare #Trostesanger #Trzciniak zwyczajny #Veliki Trstenjak #zangvogel #Zangvogels #Τσιχλοποταμίδα #Голем трскар #Драздовая чаротаўка #Дроздовидная камышевка #Очеретянка велика #Тръстиково шаварче #Կեռնեխանման եղեգնաթռչնակ #קנית אירופאית #سسک نیزار بزرگ #هازجة القصب الكبيرة #შაშვისებრი ლელწამა #ニシオオヨシキリ #大苇莺