Bosrietzanger

Kenmerken

De Bosrietzanger lijkt veel op de Kleine karekiet, maar hij onderscheidt zich door zijn zang. Hij wordt ca. 13 tot 15cm groot. Hij is moeilijk waar te nemen, daar hij zich veel in de vegetatie ophoudt. De bovenzijde is beige bruin, met donkere delen op de vleugels, de onderzijde is wit tot geel. Hij heeft achter het oog een klein geel streepje.

Biotoop

Moerassige vegetatie met riet en zegges, altijd nabij struiken en lage bomen. Hij is zelden ver te vinden van het water.

Voorkomen

Zomergast en broedvogel in Nederland. Hij broedt in gematigd Europa en West Azië en overwintert in het zuidoosten van Afrika. De laatste 10 tallen jaren breidt zijn verspreidingsgebied uit richting het noorden waardoor nu ook met regelmaat hij als broedvogel wordt gevonden in Scandinavië.

Voedsel

Hij leeft voornamelijk van insecten en in het najaar ook van bessen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Acrocephalidae
Geslacht: Acrocephalus
Soort: Acrocephalus palustris

Onderwerpen #acrocephalidae #Acrocephalus #Bilbilthi i verdhëmë #Boscarla menjamosquits #Bosrietzanger #Çalı kamışçını #Cannaiola verdognola #Carricero Políglota #Énekes nádiposzáta #Europese rietsanger #Felosa-palustre #Folosa palustre #Karklinė nendrinukė #Kärrsångare #Kærsanger #Lăcar de mlaştină #luhtakerttunen #Marsh Warbler #Močvirska trstnica #Myrsanger #Nederland #Passeriformes #Rákosnik zpevny #Rousserolle verderolle #Seljusöngvari #Soo-roolind e. putke-roolind #Sumpfrohrsänger #Trstenjak Mlakar #Wylgekarrekyt #zangvogel #Zangvogels #Zouweboezem #Łozówka #Βαλτοποταμίδα #Балотная чаротаўка #Блатен трскар #Болотная камышевка #Мочурно шаварче #Очеретянка чагарникова #Ճահճային եղեգնաթռչնակ #קנית חורף #سسک تالابی زیتونی #هازجة البطائح #ヌマヨシキリ #湿地苇莺