Rode Wouw

Kenmerken

De Rode Wouw is een fraaie verschijning, een prachtige roofvogel welke elegant door de lucht zweeft. Hij wordt ca. 60 tot 70cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 175 tot 180cm. Hij heeft lange vleugels en vliegt vaak met de vleugels in een bepaalde hoek en stuurt met zijn lange gevorkte staart. Zijn lijf, bovenste staartveren en vleugeldekveren zijn roodbruin van kleur. De witte primaire slagpennen contrasteren met de zwarte vleugelpunten en donkere secundaire pennen. Er is op het gewicht na geen verschil tussen het mannetje en vrouwtje. De jongen zijn vaak wat valer en hebben weinig tot geen zwarte borststrepen.

Biotoop

Het biotoop van de Rode Wouw beslaat heuvelachtig gebied gecombineerd met bossen, valleien en de randen van moerasgebieden.

Voorkomen

De Rode Wouw is op dit moment endemisch voor de Westers Palearctic regio in Europa en Noordwest Afrika. Vogels kunnen echter uitzwerven tot in Finland, Israël, Libië en Gambia.

Voedsel

Zijn voedsel bestaat uit kleine zoogdieren zoals spitsmuizen, woelmuizen, konijnen en jonge hazen. Ze eten ook aas zoas dode schapen en vogels.

Wetenschappelijk

Rode Wouw,Red Kite,Milvus milvus
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae (Arendachtigen)
Geslacht: Milvus (Wouwen)
Soort: Milvus milvus

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Arendachtige #Arendachtigen #crvenkasta lunja #Glente #Huta bishtgërshërë e kuqërreme #isohaarahaukka #Kania ruda #Kızıl çaylak #Lunák cerveny #Milà reial #Milan royal #Milano Real #Milhafre-real #milvus #Milvus milvus #Nibbio reale #Puna-harksaba #Reade Glee #Red Kite #Rjavi škarnik #Röd glada #Rode Wouw #Rotmilan #Rudasis peslys #Rød Glente #Spanje 2016 #Svölugleða #Vörös kánya #Wouw #Wouwen #Ψαλιδιάρης #Красный коршун #Црвена (Рѓеста) луња #Червена каня #Чырвоны каршун #Шуліка рудий #Կարմիր ցին #דיה אדומה #حدأة حمراء #ბორა #アカトビ #赤鸢