Zwartkopmeeuw

Kenmerken

De Zwartkopmeeuw is iets groter en omvangrijker dan de kokmeeuw met een zwaardere en langere snavel, en meer donkere poten. Het broedkleed van een adult is een opvallende witte meeuw, met een zeer bleke grijze mantel en vleugels met witte slagpennen zonder zwarte tips. De zwarte hoofdkap strekt zich uit tot de nek. Hij heeft boven en onder het oog duidelijk witte manen. De stompe getipt, donker rode snavel heeft een zwarte band. Het duurt twee jaar voordat zij tot een volwassen kleed komen.

Biotoop

Deze Zwartkopmeeuw broedt in kolonies in grote rietvelden en moerassen, of op eilanden in meren. De aantal broedparen zijn dan echter klein en nestelt in Kokmeeuw kolonies. Het is niet een Pelagische soort en wordt zelden gezien op zee ver van de kust.

Voorkomen

Voorheen beperkte deze soort zich tot het Zwarte Zee gebied en het oostelijk deel van het Middellandse Zee gebied. Hij heeft nu zijn leefgebied uitgebreid over het grootste deel van Europa zo ver als Groot-Brittannië en Ierland. In de winter migreert deze vogel naar de Middellandse Zee en de Atlantische kusten.

Voedsel

Zijn voedsel bestaat voornamelijk uit kleine vis, wormen, insekten, schelp- en schaaldiertjes.

Wetenschappelijk

Zwartkopmeeuw,Ichthyaetus melanocephalus,Mediterranean Gull
Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Laridae (Meeuwen)
Geslacht: Ichthyaetus
Soort: Ichthyaetus melanocephalus

Onderwerpen #Aralıq dəniz qağayısı #Charadriiformes #Crested Lark #Crnoglavi Galeb #Gabbiano corallino #Gaivota-de-cabeça-preta #Gavina capnegra #Gaviota Cabecinegra #Griekenland 2015 #Ichthyaetus #karbuskajakas e. mustpea-kajakas #Lónamáfur #Mediterranean Gull #meeuw #Meeuwen #Mewa czarnogłowa #Mouette mélanocéphale #mustanmerenlokki #Pescăruş cu cap negru #Pulëbardha kokëzezë #racek černohlavý #Schwarzkopfmöwe #Sorthovedet Måge #Steltloperachtigen #Svartehavsmåke #Svarthuvad mås #Swartkopmiuw #Szerecsensirály #Zwartkopmeeuw #Μαυροκέφαλος Γλάρος #галеб #Голяма черноглава чайка #Црноглав #Черноголовая чайка #Чорнагаловая чайка #שחף שחור-ראש #نورس البحر الأبيض المتوسط #შავთავა თოლია #ニシズグロカモメ #黑头鸥