klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Ringmus is een actieve vogel. De geslachten en leeftijden kennen geen verschil in verenkleed. Ze worden ongeveer 14 cm groot, en zijn herkenbaar aan hun witte nekband. Het bruinrode petje, zwarte baard en oorvlek zijn ook typerend voor een ringmus.

Biotoop:

De Ringmus is vaak te vinden in de agrarische gebieden, en open vlakten afgewisseld met bossen, struikgewas en vegetatie langs rivieren. Waar huismussen verstek laten in steden wordt vooral in het oosten aangevuld door ringmussen.

Voorkomen:

Ze komen voor in geheel Eurazië behalve in het noorden. Ze hebben gebruiken een enorm scala aan broedgelegenheden zoals boomholtes, nestkasjes, spleten in gebouwen en rotsen, maar ook in nestwanden van ooievaars en grote roofvogels.

Voedsel:

De Ringmus leeft hoofdzakelijk van zaden, echter worden insecten vaak toegevoegd aan het menu, dit laatste vooral in het broedseizoen. In de winter foerageren ze vaak in groepen tezamen met vinken en mezen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Passeridae (Mussen en sneeuwvinken)
Geslacht: Passer
Soort: Passer montanus

Onderwerpen #Ağaç serçesi #Eurasian Tree Sparrow #Feldsperling #Fjildmosk #Gorrión Molinero #Harabeli i fushës #Karklažvirblis #Lopik #Mazurek #Mezei veréb #Moineau friquet #Mus #Mussen #Nederland #Pardal montés #Pardal xarrec #Pardal-montez #Passer #Passera mattugia #Passeridae #Passeriformes #pikkuvarpunen #Pilfink #Põldvarblane #Poljski Vrabac #Poljski vrabec #Ringmus #Skovspurv #Sneeuwvink #Sneeuwvinken #Trjáspör #Vrabec polni #Vrabie de câmp #Wróbel mazurek #zangvogel #Zangvogels #Δεντροσπουργίτης #Горобець польовий #Палявы верабей #Полевой воробей #Полско (Планинско) врапче #Полско врабче #Դաշտային ճնճղուկ #דרור הרים #عصفور الشجر #گنجشک درختی #スズメ #麻雀