Koperwiek

Kenmerken

De Koperwiek is een zangvogel uit de lijster familie. Met een grote van 21 cm is hij wat kleiner als de zanglijster. Hij is bruin op de bovenzijde en kop, en heeft lichte streep boven de ogen, en een lichte baard. De borstzijde is licht, met bruine vlekken. De flanken zijn koperachtig van kleur.

Biotoop

De Koperwiek leeft tijdens de broedperiode in loof en naaldbossen, tot aan zelfs de boomgrens. In de winter trekt hij meer naar de open gebieden zoals weilanden.

Voorkomen

De Koperwiek komt voor in het Noorden en Oosten van Europa. Tijdens de trekperiode is hij ook in Nederland te vinden, en komt meestal in groepen gecombineerd met Zanglijsters en Kramsvogels.

Voedsel

Insecten, zaden en vruchten, in de winterperiode eet hij ook bessen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Muscicapoidea
Geslacht: Turdus
Soort: Turdus iliacus

Onderwerpen #Baltabruvis strazdas #drozd crvenih potkrila #Drozd cvrcala #Droździk #Grive mauvis #Kızıl ardıç #Koperwiek #Maashorst #Mali Drozd #Muscicapidae #Nederland #Passeriformes #Plukšķis #punakylkirastas #Readwjuk #Redwing #Rödvingetrast #Rotdrossel #Rødvingetrost #Skógarþröstur #Sturzul viilor #Szőlőrigó #Tord ala-roig #Tordo rubio #Tordo sassello #Tordo-ruivo-comum #Turdus #Tusha vetullbardhë #Vainurästas #Vindrossel #Vinski drozg #zangvogel #Zangvogels #Zorzal Alirrojo #Κοκκινότσιχλα #Білобровий дрізд #Белабровы дрозд #Белобровик #Беловежд дрозд #Дрізд білобровий #Црвен дрозд #Սպիտակահոնք կեռնեխ #קכלי לבן גבה #توکای پهلوسرخ #سمنة حمراء الجنب سمنة حمراء الخواصر #ワキアカツグミ #白眉歌鸫