Kuifkoekoek

Kenmerken

De Kuifkoekoek wordt ongeveer 40cm groot. De bovenzijde van de kop is grijs, de bovendelen zijn donkerbruin tot zwart met witte bestreping. De onderzijde is licht van kleur. Op de foto's staat het vrouwtje, het mannetje is intenser van kleur.

Biotoop

Droge open gebieden met bomen, en olijfgaarden. Legt zijn ei vaak in nesten van kraaien en eksters als broedparasiet.

Voorkomen

Spanje en Turkije, overwintert in Afrika.

Voedsel

Voornamelijk rupsen, maar ook mieren en kevers.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Cuculiformes (Koekoekachtigen)
Geslacht: Clamator
Soort: Clamator glandarius

Onderwerpen #Clamator #čopasta kukavica #Coucou geai #Críalo Europeo #Cuco-rabilongo #Cuculiformes #Cuculo dal ciuffo #Cucut reial #Dílagaukur #Gevlekte koekoek #Great Spotted Cuckoo #Häherkuckuck #harakkägu #harakkakäki #Koekoekachtige #Koekoekachtigen #Kuifkoekoek #kukačka chocholatá #Kukułka czubata #Passeriformes #Pettyes kakukk #Qyqja me çafkë #Skadegøg #Skatgök #Skjæregjøk #Spanje 2008 #Tepeli guguk #Tûfkoekoek #zangvogel #Zangvogels #Κισσόκουκος #Афричка (Цуцулеста) кукавица #Зозуля чубата #Качулата кукувица #Хохлатая кукушка #Փուփուլավոր կկու #קוקיה מצוייצת #وقواق مرقط كبير #マダラカンムリカッコウ #大斑凤头鹃