Kleine strandloper

Kenmerken

De Kleine strandloper is een kleine prachtige steltloper. De rug is bruin, beige en zwart gestreept, de onderzijde is licht van kleur. In winterkleed is hij grijzer van kleur. De snavel en zijn poten zijn zwart.

Biotoop

De Kleine strandloper broedt op de Arctische toendra, en trekt in de winter naar het Middelands zeegebied, via grote delen van Europa. Hij foerageert op kwelders en binnenmeren nabij de kust.

Voorkomen

Komt voor op de Arctische gebieden van Rusland en Noorwegen. Tijdens de trek wordt hij af en toe gezien aan onze kust, maar veelal in midden- en zuid Europa.

Voedsel

De Kleine strandloper beweegt zich zeer snel over het de grond om te jagen op ongewervelde, met name larven van vliegen en kevers.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Scolopacidae (Strandlopers en snippen)
Geslacht: Calidris
Soort: Calidris minuta

Onderwerpen #Apró partfutó #Bécasseau minute #Biegus malutki #blatarić patuljak #calidris #Charadriiformes #Correlimos Menudo #Dvergsnipe #Dværgryle #Fugaci mic #Gambecchio #Gjelaci i vogël #Jespák maly #Kleine Strandloper #Kleinstrandloper #Küçük kumkuşu #Lesbos 2014 #Little Stint #Lytse Gril #Mali prodnik #Mali Žalar #Mažasis bėgikas #Nederland #Noord Holland #pikkusirri #Pilrito-pequeno #Pilro pequeno #Scolopacidae #Småsnäppa #snippen #steltloper #Steltloperachtigen #Strandloper #strandlopers #Territ menut #Trulītis #Väikerüdi e. väikerisla #Veimiltíta #Zwergstrandläufer #Νανοσκαλίδρα #Кулик-воробей #Мал песочен свиркач #Малък брегобегач #Малы кіркун #Побережник малий #Ճնճղուկ ավազակտցար #חופית קטנה #تلیله کوچک #دريجة صغيرة #นกสติ๊นท์เล็ก #მცირე მექვიშია #ヨーロッパトウネン #小滨鹬