Flamingo

Kenmerken

De Flamingo heeft een lange nek, met kleine kop en een fors gebogen snavel. Origineel zijn de Flamingo's wit, maar doordat hun voedsel caroteen bevat en ze hun veren poetsen kleuren sommige delen rood. Ze hebben lange poten en zwemvliezen tussen de tenen.

Biotoop

Flamingo's leven in kolonies op grote meren, laguna's en kustwateren. Een broed kolonie kan wel uit 100.000 paren bestaan.

Voorkomen

Zuid Europa, Afrika en Centraal Azië. Ook in Centraal en Zuid Amerika komen veel Flamingo's voor.

Voedsel

Garnalen, schelpdieren en waterinsecten. Foerageert door scharend door het water te gaan.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Phoenicopteriformes
Familie: Phoenicopteridae
Geslacht: Phoenicopterus
Soort: Phoenicopterus roseus

Onderwerpen #Büyük flamingo #Fenicottero #Flamant rose #Flamenc #Flamenco Común #Flaming #Flaming różowy #Flamingas #Flamingo #Flæmingi #Greater Flamingo #Grootflamink #Grutte Flamingo #Heleflamingo e. flamingo #Israel 2014 #Lejleku krahëkuq #Lesbos 2014 #Marokko 2010 #Phoenicoopteridae #Phoenicopteriformes #Phoenicopterus #Plamenac #Plamenák ruzovy #Plamenec #Rosaflamingo #Rózsás flamingó #Sārtais flamingo #Spanje 2008 #Stor Flamingo #Större flamingoFlamingo-comum #Φοινικόπτερο #Розово фламинго #Розовый фламинго #Фламінго рожевий #Чырванакрылы фламінга #Սովորական ֆլամինգո #פלמינגו #فلامینگوی بزرگ #ቆልማሚት #ヨーロッパフラミンゴ #大红鹳