Tristrams Spreeuw

Kenmerken

De Tristrams Spreeuw wordt 25 cm lang (inclusief 9 cm staart), en heeft een spanwijdte van 44-45 cm. De mannetjes hebben een iriserend glanzend zwart verenkleed met oranje vlekken op de buitenste vleugel, die vooral zichtbaar zijn tijdens de vlucht. De snavel en poten zijn zwart. Vrouwtjes en jonge vogels zijn vergelijkbaar, maar valer en met een grijsachtige kop, het ontbreekt het verenkleed aan glans.

Biotoop

De Tristrams Spreeuw broedt in kale berggebieden, met name ravijnen, wadi's en valleien met een diversiteit aan vegetatie. Ook wordt de vogel steeds meer aangetroffen in steden en dorpen.

Voorkomen

De Tristrams Spreeuw is afkomstig uit Israël, Jordanië, het noordoosten van Egypte (Sinaï), westelijk Saudi-Arabië, Jemen en Oman, en nestelen vooral op rotsachtige kliffen.

Voedsel

Het zijn alleseters en voeden zich met fruit en ongewervelde dieren, en kunnen ook worden waargenomen bij Nubische Ibex'en en vee voor het vangen van parasieten. Ze worden steeds meer aangetroffen in steden en dorpen door het afval van de mens.

Wetenschappelijk

Tristrams Spreeuw,Tristram's Starling,Tristram's Grackle,Onychognathus tristramii
Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Sturnidae (Spreeuwachtigen)
Geslacht: Onychognathus
Soort: Onychognathus tristramii

Onderwerpen #Arap kızılkanadı #Birding Eilat #czarnotek arabski #Estornell de Tristam #Estorninho-de-asa-ruiva #Estornino de Tristram #Fuvolázó fényseregély #Gljúfurstari #Israel 2014 #Izraelski rdečeperutec #jordani kuldnokk #Klippestær #Onychognathus #Onychognathus tristramii #Passeriformes #rotkorakkeli #Rufipenne de Tristram #Rusvasparnis ilgauodegis varnėnas #Sarkanspārnu strazds #Sinaiglansstare #špaček Tristramův #Spreeuwachtige #spreeuwachtigen #Storno di Tristram #sturnidae #Tristram's Grackle #Tristram's Starling #Tristrams Sortstær #Tristrams Spreeuw #Tristramstar #zangvogel #Zangvogels #Тристрамов длиннохвостый скворец #טריסטרמית #زرزور أسود زرزور سوادية #アラビアテリムク #红海栗翅椋鸟