Bruinnekraaf

Kenmerken

De Bruinnekraaf is een grotere vogel (52-56 cm lang) dan de zwarte kraai maar niet zo groot als de Raaf. Hij heeft soortgelijke proporties aan de Raaf maar de snavel is niet zo groot en de vleugels staan meer in een bepaald profiel. De kop en de keel zijn duidelijk bruinzwart waardoor de vogel zijn naam eer aan doet, terwijl de rest van het verenkleed zwart satine is met paars, blauw of paars-blauwe glans. De veren van deze soort vervagen vaak vrij snel naar bruinzwart (zelfs de echt zwarte veren) en de vogel kan duidelijk bruin aanzien tegen de tijd dat hij moet ruien. De poten, en snavel zijn zwart.

Biotoop

De Bruinnekraaf leeft in een overwegend woestijn omgeving waar hij oases en palmboom plantages aandoet om te foerageren.

Voorkomen

Deze soort heeft een breed gebied in vrijwel heel Noord-Afrika, zo ver als Kenia, het Arabisch schiereiland en tot in het Grotere Midden-Oosten en het zuiden van Iran.

Voedsel

Voedsel bestaat uit een breed scala van producten, waaronder aas, slangen, sprinkhanen, gestrande vis (in kustgebieden), graan gestolen uit tassen, dadels en andere vruchten. Hij is onverschrokken wanneer hij je niet in de gaten heeft, maar is snel op zijn hoede en schuw als er teveel aandacht aan hem wordt besteed.

Wetenschappelijk

Bruinnekraaf,Brown-necked Raven,Corvus ruficollis
Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Corvidae (Kraaiachtigen)
Geslacht: Corvus (Kraaien)
Soort: Corvus ruficollis

Onderwerpen #arokorppi #Auðnakráka #Barnanyakú holló #Birding Eilat #Brown-necked Raven #Bruinnekraaf #Brunnakkeravn #Çöl kuzgunu #Corb del desert #Corbeau brun #Corvidae #Corvo collobruno #Corvo-do-deserto #Corvus #Corvus ruficollis #Cuervo Desertícola #Dykuminis kranklys #Israel 2014 #kõrberonk #Kraai #Kraaiachtige #Kraaiachtigen #Kraaien #krkavec hnědokrký #Kruk pustynny #Ökenkorp #Passeriformes #Puščavski krokar #Raaf #Tuksneša krauklis #Wüstenrabe #zangvogel #Zangvogels #Ørkenravn #Пустынный ворон #עורב חום עורף #غراب بني العنق #غراب گردن‌قهوه‌ای #チャエリガラス #褐颈渡鸦