Bruine Gent

Kenmerken

De Bruine Gent is een grote zeevogel. Zij presenteren seksueel dimorfisme. Het vrouwtje Gent bereikt ongeveer 80 centimeters) in lengte, met een spanwijdte van ca. 150 cm. Het mannetje bereikt ongeveer 75 centimeters  in lengte, zijn spanwijdte is ca. 140 cm. De kop en bovenlichaam is bedekt met een donker bruin tegen zwart gekleurd verenkleed, terwijl de rest een contrasterende witte kleur heeft. De juveniele vorm is grijs-bruin met donkerder op de kop, vleugels en staart.  Hun snavels zijn heel scherp en bevatten veel gekartelde randen. Ze hebben korte vleugels en een lange, taps toelopende staart.

Biotoop

Het biotoop bestaat uit de Oceanen zoals beschreven in de navolgende alinea.

Voorkomen

Deze soort broedt op eilanden en kusten in het pantropical gebieden van de Atlantische en de Stille Oceaan. Ze zijn talrijk op de broedplaatsen van de eilanden in de Golf van Mexico en de Caribische Zee, waar ze broeden in grote kolonies. Hij wintert op zee over een groter gebied.

Voedsel

Bruine Gent paren kunnen bij elkaar blijven voor meerdere broed seizoenen. Zij voeren uitgebreide begroetings rituelen uit. Het zijn ook spectaculair duikers, ze storten zich in de oceaan met hoge snelheid om vis te vangen. Ze bezitten onderhuidse luchtzakken om de schok van een stootduik te kunnen opvangen. Ze eten voornamelijk kleine vis of inktvis die verzamelen in groepen aan de oppervlakte en kunnen springende vissen vangen terwijl ze het zeewater afromen aan de oppervlakte. Hoewel het krachtig en behendige vliegers zijn, zijn ze bijzonder onhandig in starts en landingen; ze gebruiken een sterke wind en hoge zit stokken om hun starts te vergemakkelijken.

Wetenschappelijk

Bruine Gent,Brown Booby,Sula leucogaster
Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Suliformes
Familie: Sulidae (Genten)
Geslacht: Sula
Soort: Sula leucogaster

Ondersoorten

* Sula leucogaster leucogaster: de Caribische en Atlantische eilanden.
* Sula leucogaster brewsteri: de westkust van de Verenigde Staten en westelijk Mexico.
* Sula leucogaster etesiaca: Pacifische kust van central Amerika en Colombia.
* Sula leucogaster plotus: de Rode Zee via de Indische Oceaan tot de westelijke en centrale Grote Oceaan.

Onderwerpen #Alcatraz #Atobá pardo #Baltapilvis padūkėlis #Barna szula #Birding Eilat #Brown Booby #Bruine Gent #Bruinmalgas #Brun sula #Brun Sule #Brūnā sulla #Brúnsúla #Brunsule #Fou brun #Genten #Gents #Głuptak białobrzuchy #Israel 2014 #Kara sümsük #Mascarell bru #Piquero Pardo #pruunsuula #Rjavi strmoglavec #ruskosuula #Sula #Sula fosca #Sula leucogaster #Sulidae #Suliformes #terej žlutonohý #Weißbauchtölpel #Бурая олуша #Олуша бура #סולה לבנת-בטן #أطيش بني #นกบู๊บบี้สีน้ำตาล #カツオドリ #褐鲣鸟