Balkanbergfluiter

Kenmerken

De Balkanbergfluiter is een vrij kleine boszanger, zo groot als een fitis, 12 cm lang. De bovenzijde bruingrijs, onderzijde is wit. Hij heeft een grijze snavel met rozebruin aan de basis. De Balkanbergfluiter lijkt sterk op de Bergfluiter, hij is iets groter, wat grijzer van boven en heeft langere vleugels.

Biotoop

Het leefgebied van de Balkanbergfluiter bestaat uit bosgebied.

Voorkomen

De Balkanbergfluiter broedt in Zuidoost-Europa en Klein-Azië. Deze soort is migrerend en overwintert in sub-Sahara van Afrika. Het is een zeldzame zwerver in Noord-Europa.

Voedsel

Zijn voedsel bestaat uit insecten.

Wetenschappelijk

Balkanbergfluiter,Eastern Bonelli's Warbler,Phylloscopus orientalis
Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Phylloscopidae
Geslacht: Phylloscopus
Soort: Phylloscopus orientalis

Ondersoorten

Western Bonelli's Warbler, Phylloscopus bonelli, broedt in Zuidwest Europa en Noord Afrika
Eastern Bonelli's Warbler, Phylloscopus orientalis, broedt in Zuidoost Europa en Aziè

Onderwerpen #Amerikaanse zanger #Balkanbergfluiter #Balkanbosksjonger #Balkáni füzike #balkaninuunilintu #Balkanlaubsänger #Balkanløvsanger #Balkansångare #Balkānu ķauķītis #Bergsöngvari #Birding Eilat #budníček balkánský #bütsantsi lehelind #Eastern Bonelli's Warbler #Felosa do Levante #Fishkëllyesi gushëbardhë #Furusanger #Israel 2014 #Luì bianco orientale #Mosquiter oriental #Mosquitero Oriental #Passeriformes #Phylloscopidae #Phylloscopus #Phylloscopus orientalis #Pitulice balcanică #Pouillot oriental #Rytinė pečialinda #świstunka złotorzytna #Vzhodna hribska listnica #zangvogel #Βουνοφυλλοσκόπος #Восточная светлобрюхая пеночка #Източен планински певец #עלווית לבנת בטן #سسک دمگاه‌زیتونی شرقی #ヒガシボネリームシクイ #东柳莺