Zomertaling

Kenmerken

Het mannetje Zomertaling heeft als belangrijkste kenmerk een roomwitte streep boven het oog tot aan de hals. In vlucht heeft het mannetje een blauwgrijze voorvleugel en een witte buik. Het vrouwtje is zoals bij veel eendensoorten moeilijker te onderscheiden. Zij heeft wat grijzere vleugels dan het vrouwtje van de wintertaling en mist haar groene spiegel.

Biotoop

Zoetwater gebieden met rijke oeverbeplanting, maar ook ondergelopen gebieden zoals polders.

Voorkomen

De Zomertaling heeft een groot verspreidingsgebied. Ze komen voor in Oost-Europa (en af en toe ook in Midden- en West-Europa) en in Scandinavië. Daarnaast komen ze ook voor in West-Azië. In de winter trekken de vogels naar Afrika, Noord-India en Zuidoost-Azië.

Voedsel

Hij zoekt met zijn snavel een eindje in het water langzaam zwemmend 'slobberend' naar voedsel wat bestaat uit plantaardig materiaal en waterdiertjes.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Anseriformes
Familie: Anatidae (Zwanen, ganzen en eenden)
Geslacht: Anas
Soort Anas querquedula

Onderwerpen #Ağqaş cürə #anas #Anatidae #Anseriformes #Årta #Atlingand #Böjti réce #Cerceta albela #Cerceta Carretona #Çıkrıkçın #cirka modrá #Cyranka #Dryžagalvė kryklė #eenden #ganzen #Garganey #heinätavi #Knäkente #Knekkand #Marreco #Marsatorja #Marzaiola #Patka Pupčanica #Rägapart #Rață cârâitoare #Reglja #Sarcelle d'été #Skiertsjilling #Somereend #Spanje 2008 #taling #Taumönd #Xarrasclet #Zomertaling #Zwanen #Σαρσέλα #Качка-чырка #Лятно бърне #Патка кркач #Чирок-трескунок #Ճքճքան մրտիմն #קרקיר #حذف صيفي #خوتکای ابروسفید #ჭახჭახა-იხვინჯა #シマアジ #白眉鸭