Grote zilverreiger

Kenmerken

De grote zilverreiger is een spierwitte reiger met dunne slanke nek, zwarte poten met zwarte tenen en in de broedtijd schouderpluimen. Hoogte is ongeveer 85 tot 100cm. Snavel is gedurende het grootste deel van het jaar geel.

Biotoop

Nestelt in uitgestrekte rietvelden, of in struiken / lage bomen. Foerageert in weilanden, moerassen en overloopgebieden.

Voorkomen

In Nederland een plaatselijk algemene vogel, aantal broedvogels groeit in Nederland. Verder een wijdverspreide soort met vier ondersoorten in Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Zuid-Europa. Verdeeld over de meeste van de tropische en warmere gematigde streken van de wereld.

Voedsel

Vis, insecten en amfibieën, maar ook kleine zoogdieren.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Pelecaniformes (Roeipotigen)
Familie: Ardeidae (Reigers)
Geslacht: Ardea
Soort: Ardea alba

Ondersoorten

A.a. alba: Europa
A.a. egretta: bNoord- en Zuid-Amerika
A.a. melanorhynchos: Afrika
A.a. modesta: Indië, Zuidoost-Azië, and Oceanië

Onderwerpen #Ägretthäger #Agró blanc #Airone bianco maggiore #Ardea #Ardeidae #Baltais gārnis #Czapla biała #Didysis baltasis garnys #Egretthegre #Garça-branca-grande #Garceta Grande #Garzota grande #Grande Aigrette #Great Egret #Grootwitreier #Grote Zilverreiger #Grutte Wite Reager #Hõbehaigur #İri ağ vağ #jalohaikara #Mjallhegri #Nagy kócsag #Nederland #Pelecaniformes #Polder Rosmalen #Reigers #Roei #Silberreiher #Sølvhejre #Velika bela čaplja #Velika Bijela Čaplja #Volavka bilá #Western Great Egret #Zeeland #Αργυροτσικνιάς #Большая белая цапля #Велика біла чапля #Вялікая белая чапля #Голема бела чапја #Голяма бяла чапла #Чепура велика #Սպիտակ մեծ տառեղ #לבנית גדולהÇapka e madhe e bardhëდიდი ოყარი #اگرت بزرگ #بلشون أبيض كبير #นกยางโทนใหญ่ #ダイサギ #西大白鹭