Rüppels grasmus

Kenmerken

De Rüppels grasmus is een typisch 'sylvia' grasmus, vergelijkbaar in grootte, maar slanker dan bijvoorbeeld de Zwartkop. De volwassenen hebben een effen grijze rug en blekere grijze buik. De snavel is fijn en puntig. Hij heeft opvallende rode oogringen. Het mannetje heeft een zwarte kop en, meestal, een zwarte keel, gescheiden door een kenmerkend witte snorstreep. Vrouwtjes hebben een bleke keel, en de kop is grijs in plaats van zwart. Hun grijze rug heeft een bruinachtige tint.

Biotoop

Deze kleine zangvogels zijn te vinden in dikke stekelige struiken waar ze hun nesten bouwen.

Voorkomen

De Rüppels Grasmus broedt in Griekenland, Turkije en de naburige eilanden. De Rüppels Grasmus is een migrant en overwintert in het noordoosten van Afrika. Dit is een zeldzame zwerver in West-Europa.

Voedsel

Zoals alle grasmussen is het een insecteneter.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Sylviidae (Zangers van de Oude Wereld)
Geslacht: Sylvia
Soort: Sylvia rueppelli

Onderwerpen #Bigia di Ruppell #Bilbilthi gushëzi #Črnogrla penica #Curruca de Rüppell #Fauvette de Rüppell #Feketetorkú poszáta #Juodagurklė devynbalsė #Lesbos 2012 #Maskengrasmücke #Melnrīkles ķauķis #mustakurkkukerttu #mustkurk-põõsalind #Papuxa de Rüppell #Passeriformes #pěnice turecká #pokrzewka czarnogardła #Rüppell's Warbler #Rüppells Grasmus #Rüppels Grasmus #Silvie cu gât negru #Sortstrubet Sanger #Svarthakad sångare #Svartstrupesanger #sylvia #Sylvia rueppelli #sylviidae #Tallarol golanegre #Toutinegra do Levante #Turkije 2013 #Zangvogels #Zanvogel #Αιγαιοτσιροβάκος #Славка Рюппеля #Черногушо коприварче #סבכי שחור גרון #سسک گلوسیاه #هازجة روبل دخلة روبل #ノドグロムシクイ #鲁氏林莺