Finsch’ tapuit

Kenmerken

In de zomer is het mannetje Finsch's tapuit een witte en zwarte vogel. De witte kroon, rug en buik contrast met het zwarte gezicht, keel en vleugels. De staart en romp zijn wit. Het vrouwtje is bruin-grijs boven, en onder vuil wit.

Biotoop

De Finsch Tapuit broedt in semi-woestijn en steenachtige hellingen.

Voorkomen

Hij komt voor in Turkije oostwaarts naar Afghanistan en West Pakistan. Het is een korte-afstand migrant welke overwintert in Egypte en het grote Midden-Oosten.

Voedsel

Finsch's Tapuit voedt zich voornamelijk met insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Muscicapidae (Vliegenvangers)
Onderfamilie: Saxicolinae (voorheen: kleine lijsterachtigen)
Geslacht: Oenanthe
Soort: Oenanthe finschii

Ondersoorten

O.f. finschii: van zuidoostelijk en zuidelijk centraal Turkije tot noordelijk Israël en westelijk en zuidwestelijk Iran.
O.f. barnesi: van oostelijk Turkije tot centraal en oostelijk Iran, zuidelijk centraal Kazachstan en westelijk Pakistan.

Onderwerpen #Ak sırtlı kuyrukkakan #Baltmuguras čakstīte #bělořit skalní #białorzytka białogrzbieta #Chasco de Finsch #Còlit de Finsch #Collalba de Finsch #Felsensteinschmätzer #Finsch Tapuit #Finsch's Wheatear #Finschstenskvätta #Hvidrygget Stenpikker #Hvitryggsteinskvett #Juodakaklis kūltupys #kahkselg-kivitäks #Monachella di Finsch #Muscicapidae #oenanthe #Oenanthe finschii #Passeriformes #saxicolinae #Skriðudepill #Traquet de Finsch #Türk hantmadár #Turkije 2013 #Turški kupcar #valkoselkätasku #Vliegenvanger #Vliegenvangers #Zan #zangvogel #Βουνοπετρόκλης #Скално каменарче #Черношейная каменка #Սևավիզ քարաթռչնակ #סלעית חורף #أبلق فينش #چکچک پشت‌سفید #セジロサバクヒタキ #芬氏鵖