Arabische Buulbuul

Kenmerken

De Arabische Buulbuul lijkt in uiterlijk en qua gedrag sterk op de Grauwe Buulbuul. De vogel is ook 19 tot 21 cm lang. Hij verschilt van de Grauwe Buulbuul door de citroengele anaalstreek en een lichte ring rond het oog. Verder is de snavel iets langer en dunner en de staart is recht afgesneden. Zijn kop is zwart, overige delen zijn lichtgrijs.

Biotoop

Het is een vogel van droge gebieden met enige vegetatie, cultuurland zoals dadelpalmplantages, maar ook tuinen en parken.

Voorkomen

De Arabische Buulbuul is de meest algemene soort buulbuul in Israël. De soort komt voor langs de zuidkust van Turkije vanaf Patara en verder oostelijk langs de kust van de Middellandse Zee, door Syrië tot aan Egypte oostelijk van het Suezkanaal en verder in het westen van Jordanië, de Sinaï en het westen, midden en zuiden van het Arabische Schiereiland.

Voedsel

De Arabische Buulbuul leeft van vruchten en insekten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Pycnonotidae (Buulbuuls)
Geslacht: Pycnonotus
Soort: Pycnonotus xanthopygos

Onderwerpen #araabia bülbül #Araberbylbyl #arabianbulbuli #Arabische Buulbuul #Arapbülbülü #Bilbil arabski #Birding Eilat #Briļļu bulbulis #bulbul arabský #Bulbul d'Arabie #Bulbul d'ulleres blanques #Bulbul de Ojos Blancos #Bulbul ventregiallo #Buulbuul #Buulbuuls #Gelbsteißbülbül #Hettuglymur #Israel 2014 #Levantbulbul #Levantbulbyl #Pápaszemes bülbül #Passeriformes #Pycnonotidae #Pycnonotus #Pycnonotus xanthopygos #Rumenoriti bulbul #Rusvasis tamsiagalvis bulbiulis #Turkije 2013 #Tuta-de-lunetas #White-spectacled Bulbul #Yellow-vented Bulbul #zangvogel #Zangvogels #Желтопоясничный настоящий бюльбюль #בולבול #بلبل أصفر العجز #アラビアヒヨドリ #白眶鹎