Turkse boomklever

Kenmerken

De Turkse boomklever lijkt wat op de Boomklever, hij is een ietsje kleiner (11,5-12,5 cm) dan de gewone boomklever (12-14,5 cm), heeft een kortere snavel, een kleine kop met een duidelijke zwarte oogstreep en daarboven een smalle witte wenkbrauwstreep. De Turkse boomklever verschilt van de Corsicaanse boomklever en de Algerijnse boomklever door een opvallende roodbruine vlek op de borst.

Biotoop

Op Lesbos bewoont de Turkse boomklever dennenbossen op hoogstens 200 m boven de zeespiegel, in Turkije dennenbossen (vooral met Turkse den) op berghellingen tussen de 1200 en 1700 m, en in de Kaukasus ook in sparrenbossen tot op 2400 m hoogte.

Voorkomen

De vogel komt voor op Lesbos (Griekenland), in Turkije, Georgië en Karatsjaj-Tsjerkessië (Rusland).

Voedsel

De Turkse Boomklever is een insecteneter.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Sittidae (Boomklevers)
Geslacht: Sitta
Soort: Sitta krueperie

Onderwerpen #Barkigða #boomklevers #brhlík turecký #Kowalik turecki #Krueper's Nuthatch #Krüpers nötväcka #Krupers Nuthatch #Krüpers Spætmejse #Küçük sıvacıkuşu #Lesbos 2009 #Passeriformes #Pica-soques de Krüper #Picchio muratore di Krüper #punapugu-puukoristaja #punarintanakkeli #Rusvakrūtis bukutis #Sarkankrūšu dzilnītis #sitta #Sitta krueperie #Sittelle de Krüper #sittidae #Török csuszkaTyrkerspettmeis #Trepadeira-azul do Levante #Trepador de Krüper #Türkenkleiber #Turkije 2013 #Turkse boomklever #Turški brglez #zangvogel #Zangvogels #Τουρκοτσοπανάκος #Рыжегрудый поползень #Կռուպերի սիտեղ #قانص بندق كروبر #ムナオビゴジュウカラ #克氏