Ooievaar

Kenmerken

De Ooievaar is een grote witte vogel met zwarte vleugeleinden, een grote rode snavel en rode poten.

Biotoop

Open natte gebieden, steppen, graslanden en agrarisch gebieden. Broedt op huizen, ruïnes, gebouwen en in bomen. Rust vaak in bomen op één poot.

Voorkomen

Broedt voornamelijk in Europa maar is mindere mate ook tot in Centraal Azië.

Voedsel

Grote insecten en kleine zoogdieren.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Ciconiiformes (Ooievaarachtigen)
Familie: Ciconiidae (Ooievaars)
Geslacht: Ciconia
Soort: Ciconia ciconia

Onderwerpen #Ağ leylək #Baltasis gandras #Barză albă #Bela štorklja #bijela roda #Bocian biały #cáp bily #Cegoña branca #Cegonha-branca #Cicogna bianca #ciconia #Ciconiidae #Ciconiiformes #Cigogne blanche #Cigonya blanca #Cigüeña Blanca #Earrebarre #Fehér gólya #Hongarije 2016 #Hvid Stork #Hvítstorkur #kattohaikara #Lejleku #Lesbos 2009 #Leylek #Ooievaar #Ooievaarachtige #Ooievaarachtigen #Ooievaars #Stork #Valge-toonekurg #Vit stork #Weißstorch #White Stork #Witooievaar #Λευκός Πελαργός #Бел штрк #Белы бусел #Белый аист #Бял щъркел #Лелека білий #Սպիտակ արագիլ #חסידה לבנה #لقلق أبيض #لک‌لک سفید #ლაკლაკი #ነጭ ራዛ #シュバシコウ #白鹳