Merel

Kenmerken

De man Merel is in het grootste deel van Europa helemaal zwart. Hij heeft een geel/oranje oogring en oranje bek. Zijn zang bestaat uit een rijke melodieuze lied. De volwassen vrouwelijke en juvenile vogels hebben hoofdzakelijk een donkerbruin verenkleed.

Biotoop

Deze soort broedt in bossen en tuinen. Hij bouwt een net, met modder bedekt, komvormig nest.

Voorkomen

De Merel broedt in Europa, Azië en Noord-Afrika, en is ingevoerd in Australië en Nieuw-Zeeland. Hij heeft een aantal ondersoorten in zijn regio. Afhankelijk van de breedtegraad waar hij broedt, kan de Merel een stamvogel zijn, maar ook gedeeltelijk of volledig migrerend.

Voedsel

De Merel is een omnivoor, hij eet een breed scala aan insecten, regenwormen, bessen en vruchten.

Wetenschappelijk

Merel,Blackbird,Turdus merula
Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Turdidae (Lijsters)
Geslacht: Turdus
Soort: Turdus merula

Ondersoorten

T.m. merula: Europa (behalve het zuidoosten).
T.m. azorensis: de Azoren.
T.m. cabrerae: Madeira en de Canarische Eilanden.
T.m. mauritanicus: noordwestelijk Afrika.
T.m. aterrimus: zuidoostelijk Europa, Turkije, de Kaukasus en noordelijk Iran.
T.m. syriacus: van de eilanden van zuidelijk Griekenland, zuidelijk Turkije tot zuidelijk Iran, noordelijk Irak en Egypte.
T.m. intermedius: van de bergen van centraal Azië tot noordelijk Afghanistan.
T.m. sowerbyi: centraal China.
T.m. mandarinus: oostelijk China.

Onderwerpen #Amsel #Blackbird #Common Blackbird #Eurasian Blackbird #Fekete rigó #Juodasis strazdas #Karatavuk #Klyster #Koltrast #kos #Kos cerny #lijsterachtige #lijsterachtigen #lijsters #Maashorst #Melnais mežastrazds #Melro #Merel #Merla #Merle noir #Merlo #Mirlo Común #mustarastas #Musträstas #Passeriformes #Qukla #Solsort #Svarttrost #Svartþröstur #Turdida #Turdus #Turdus merula #zangvogel #Zangvogels #Κότσυφας #Дрізд чорний #Ќос #Чёрный дрозд #Սև կեռնեխ #توکای سیاه #شحرور #クロウタドリ #乌鸫