klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De man Merel is in het grootste deel van Europa helemaal zwart. Hij heeft een geel/oranje oogring en oranje bek. Zijn zang bestaat uit een rijke melodieuze lied. De volwassen vrouwelijke en juvenile vogels hebben hoofdzakelijk een donkerbruin verenkleed.

Biotoop:

Deze soort broedt in bossen en tuinen. Hij bouwt een net, met modder bedekt, komvormig nest.

Voorkomen:

De Merel broedt in Europa, Azië en Noord-Afrika, en is ingevoerd in Australië en Nieuw-Zeeland. Hij heeft een aantal ondersoorten in zijn regio. Afhankelijk van de breedtegraad waar hij broedt, kan de Merel een stamvogel zijn, maar ook gedeeltelijk of volledig migrerend.

Voedsel:

De Merel is een omnivoor, hij eet een breed scala aan insecten, regenwormen, bessen en vruchten.

Wetenschappelijk

Merel,Blackbird,Turdus merula
Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Turdidae (Lijsters)
Geslacht: Turdus
Soort: Turdus merula

Ondersoorten

T.m. merula: Europa (behalve het zuidoosten).
T.m. azorensis: de Azoren.
T.m. cabrerae: Madeira en de Canarische Eilanden.
T.m. mauritanicus: noordwestelijk Afrika.
T.m. aterrimus: zuidoostelijk Europa, Turkije, de Kaukasus en noordelijk Iran.
T.m. syriacus: van de eilanden van zuidelijk Griekenland, zuidelijk Turkije tot zuidelijk Iran, noordelijk Irak en Egypte.
T.m. intermedius: van de bergen van centraal Azië tot noordelijk Afghanistan.
T.m. sowerbyi: centraal China.
T.m. mandarinus: oostelijk China.

Onderwerpen #Amsel #Blackbird #Common Blackbird #Eurasian Blackbird #Fekete rigó #Juodasis strazdas #Karatavuk #Klyster #Koltrast #kos #Kos cerny #lijsterachtige #lijsterachtigen #lijsters #Maashorst #Melnais mežastrazds #Melro #Merel #Merla #Merle noir #Merlo #Mirlo Común #mustarastas #Musträstas #Passeriformes #Qukla #Solsort #Svarttrost #Svartþröstur #Turdida #Turdus #Turdus merula #zangvogel #Zangvogels #Κότσυφας #Дрізд чорний #Ќос #Чёрный дрозд #Սև կեռնեխ #توکای سیاه #شحرور #クロウタドリ #乌鸫