Fluiter

Kenmerken

Ze worden ongeveer 13 cm groot, dit is iets groter dan de Tjiftjaf. Kenmerkend is de gele borst en de witte buik. De bovendelen zijn groengeel, het gezicht, keel en borst zijn helder geel. Onderzijde is helder wit.

Biotoop

Hij broedt vooral in hoogopgaand en schaduwrijk, open bos, vaak op hellingen. Meestal zijn dit beukenbomen met lage onderbegroeiing. Hij nestelt in hoge bomen, waar hij tevens ook foerageert.

Voorkomen

De Fluiter komt tijdens het broedseizoen in grote delen van Europa voor, waaronder in Nederland en België. De Fluiter trekt in augustus en september naar Equatoriaal Afrika en keert in april weer terug naar de broedgebieden.

Voedsel

Hij leeft voornamelijk van insecten die hij hoog in de bomen vangt, maar hij foerageert ook op de grond.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Phylloscopidae
Geslacht: Phylloscopus
Soort: Phylloscopus sibilatrix

Onderwerpen #Budnicek lesni #Bøksanger #Felosa-assobiadeira #Fishkëllyesi i madh #Fluiter #Giele Bosksjonger #Grmovšcica #Grönsångare #Grænsöngvari #Luì verde #Maashorst #Mets-lehelind #Mosquiter xiulaire #Mosquitero Silbador #Nederland #Orman söğütbülbülü #Passeriformes #Phylloscopidae #Phylloscopus #Picafollas asubiador #Pitulice sfârâitoare #Pouillot siffleur #sirittäjä #Sisegő füzike #Skovsanger #Šumski Zviždak #Svirlītis #Świstunka leśna #Velderbos #Waldlaubsänger #Wood Warbler #Žalioji pečialinda #zangvogel #Zangvogels #Δασοφυλλοσκόπος #Буков певец #Вівчарик жовтобровий #Елов пејач #Пеночка-трещетка #Пячураўка-трашчолка #Ճռռան գեղգեղիկ #עלווית ירוקה #سسک جنگلی #نقشارة الغاب #モリムシクイ #林柳莺