Bokje

Kenmerken

Het Bokje is de kleinste snip soort welke ca. 18cm groot wordt. Opvallend zijn de 2 geelkleurige strepen over de rug, zijn korte snavel en korte poten. Een prachtige vogelsoort welke erg moeilijk te vinden is. Meestal schiet hij op een meter afstand voor je uit vanaf de grond. Hij daalt dan ook meestal weer erg snel op de grond maar is dan weer moeilijk terug te vinden.

Biotoop

Broedt in natte gebieden zoals veen en moeras gebieden. Na het broedseizoen is hij te vinden in natte gebieden bij ondiep water, sloten drassige weilanden.

Voorkomen

Deze vogel leeft een verborgen leven, en wordt weinig waar genomen, er is ook niet veel bekend over de populatie grote. Broedt op natte hoogvenen en toendra in Noord Europa en Rusland. In de winter migreert hij naar het zuiden en kan dan ook in Nederland en België aangetroffen worden. Vaak daar waar sloten en waterlopen niet dichtvriezen is hij te vinden.

Voedsel

Wormen, insecten en zaden.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Charadriiformes (Steltloperachtigen)
Familie: Scolopacidae (Snipachtigen)
Geslacht: Lymnocryptes
Soort: Lymnocryptes minimus

Onderwerpen #Agachadiza Chica #Becacina pequena #Becadell sord #Bécassine sourde #Becațină mică #Bekasik #Bokje #Charadriiformes #Dvärgbeckasin #Dvergsnípa #Enkeltbekkasin #Frullino #Haarsnip #Jack snipe #jänkäkurppa #Kis sárszalonka #Küçük suçulluğu #Kvartbekkasin #Lumnocryptes #Mala Šljuka #Mudanepp #Narceja-galega #Nederland #Oželis nykštukas #Puklež #Scolopacidae #Shapka e vogël e ujit #Slucka malá #Snipachtigen #snippen #steltloper #Steltloperachtigen #strandlopers #Texel #Venlo #Vistilbe #Zwergschnepfe #Κουφομπεκάτσινο #Баранець малий #Гаршнеп #Мала бекасина #Малка бекасина #Стучок #Վարսակտցար #חרטומית גמדית #شنقب صغير جهلول صغير #پاشلک کوچک #นกปากซ่อมเล็ก #ჩიბუხელა #ጃክ ፉፉዬ #コシギ #姬鹬