Kenmerken:

Biotoop:

Voorkomen:

Voedsel:

Wetenschappelijk

Ondersoorten

Kenmerken

In tegenstelling tot de meeste zangvogels zijn bij de Braamsluipers het mannetje en vrouwtje bijna het zelfde van uiterlijk. Het is een kleine vogelsoort met een grijze rug, witlichte onderdelen en een donker grijze kop met witte keel. Hij is iets kleiner als dan de Grasmus waarop hij het meeste lijkt. Zijn zang is kenmerkend wat uit een snel rattelend muziekje bestaat. Hij wordt ca. 13 tot 14 cm groot.

Biotoop

Deze zangvogel leeft en broed in open en gecultiveerd landschap met grote struiken en bomen.

Voorkomen

De Braamsluiper is een veelvoorkomende en wijd verspreidde zangvogel welke broed in gematigd Europa en Azie, met uitzondering van zuid en zuidwestelijke delen van Azië. Na het broedseizoen migreren Braamsluipers naar het zuiden van de Sahara, Arabië en India om te overwinteren.

Voedsel

De Braamsluiper leeft over het algemeen van insecten maar kan ook zacht fruit en bessen eten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Sylviidae (Zangers van de Oude Wereld)
Geslacht: Sylvia
Soort: Sylvia curruca

Ondersoorten

S.c. curruca: van Europa tot westelijk Siberië.
S.c. caucasica: van centraal Turkije tot noordelijk Iran.
S.c. halimodendri: van noordelijk Kazachstan tot centraal Siberië en Mongolië.
S.c. telengitica: noordwestelijk China, het zuidelijke deel van Centraal-Rusland en Mongolië.

Onderwerpen #Ärtsångare #Aves #Bigiarella #Bilbilthi i zakonshëm #Braamsluiper #Curruca Zarcerilla #Estland 2012 #Fauvette babillarde #Gaišais ķauķis #Grmuša čevrljinka #Gærdesanger #hernekerttu #Kis poszáta #Klappergrasmücke #Küçük ak gerdanlı ötleğen #Lesser Whitethroat #Mlinarček #Møller #Netlusöngvari #Papa-amoras-cinzento #Passeriformes #Penice pokrovni #Piegża zwyczajna #Pilkoji devynbalsė #sylvia #Sylvia currcuca #sylviidae #Tallarol xerraire #Toarnhipperke #Väike-põõsalind #zangvogel #Zanvogels #Βουνοτσιροβάκος #Кропив янка прудка #Леска-завірушка #Малко белогушо коприварче #Славка-завирушка #Մորու շահրիկ #دخلة بيضاء الزور الصغرى زريقة فيراني صغيرة #سسک نقابدار معمولی #นกคอขาวน้อย #コノドジロムシクイ #白喉林莺*