Krekelzanger

Kenmerken

De Krekelzanger heeft een ongestreepte grijs-bruine tot olijfgroen-bruine rug, witachtig grijze onderzijde, en wat donkerder onder de staart met aan de flanken van de onderstaart afgewerkt met lichte randen. De borst is soms licht gestreept. De staart is vrij lang, breedt en afgerond. De geslachten zijn zoals bij de meeste zangvogels identiek, maar jonge vogels zijn geler op de onderzijde.

Biotoop

Deze kleine zangvogel vogel wordt aangetroffen in dichte loofverliezende vegetatie dicht bij water in moerassen of in de buurt van een rivier. Vaak is het zijn zang die zijn aanwezigheid verraad. Het geluid klinkt als een naaimachine met een metaalachtig geluid. Het is een schuwe soort die heel moeilijk visueel is waar te nemen. Hij kruipt door gras en lage gebladerte.

Voorkomen

Hij broedt in Oost en Midden Europa tot in West Azië. Het is een migrerende soort welke overwintert in Oost Afrika.

Voedsel

De Krekelzanger leeft van insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Locustellidae
Geslacht: Locustella
Soort: Locustella fluviatilis

Onderwerpen #Ağaç kamışçını #Berki tücsökmadár #Bilbilthi i lumit #Boscaler fluvial #Buscarla Fluvial #Cvrcic potocar #Cvrcilka ricni #Elvesanger #Estland 2012 #Felosa-fluvial #Flodsångare #Flodsanger #Greluşel de zăvoi #Jõgi-ritsiklind #Krekelzanger #locustella #Locustella fluviatile #Locustella fluviatilis #Locustelle fluviatile #locustellidae #Passeriformes #Rečni cvrčalec #River Warbler #Schlagschwirl #Sompe Imerke #Sprinkaansanger #Straumsöngvari #Strumieniówka #Upinis žiogelis #viitasirkkalintu #Zangvogels #Ποταμοτριλιστής #Кобилочка річкова #Рачны цвыркун #Речен цвркотник #Речен цвъркач #Речной сверчок #Գետային ճռիկահավ #חרגולן נחלים #سسک رودخانه‌ای #هازجة النهر #カワセンニュウ #河蝗莺