Roodvoorhoofdkanarie

Kenmerken

De Roodvoorhoofdkanarie heeft een gevarieerd verenkleed, maar volwassenen lijken op erg donker gekleurde barmsijzen. Opvallend is zijn donkere bruine borst en kop met rode voorhoofd. Daarnaast is zijn verenkleed donker en lichtbruin gestreept met in de lichte delen diverse mate van geel. Hij heeft donkere poten en een donkere bek. Ze worden ongeveer 12 cm groot.

Biotoop

Zijn biotoop bestaat uit berggebieden met hoogtes vanaf 2000 meter. Vaak leven zijn nabij bosranden.

Voorkomen

De Roodvoorhoofdkanarie broedt in de Kaukasus en de hogere bergen van Turkije en Iran. De Roodvoorhoofdkanarie wordt ook aangetroffen in Ladakh en andere delen van de Indiase Himalaya. Buiten het broedseizoen leven ze in kleine groepen samen. In de winter bereiken zwervers af en toe de Griekse Egeïsche Eilanden.

Voedsel

Zijn voedsel bestaat voornamelijk uit zaad.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Fringillidae (Vinkachtigen)
Geslacht: Serinus
Soort: Serinus pusillus

Onderwerpen #Fire-fronted Serin #Fringilidae #Gafarró de front vermell #Glóbrá #Kanarie #Kara iskete #Karališkasis svilikėlis #kulczyk królewski #kultahemppo #Milheirinha-de-testa-vermelha #Passeriformes #Rdečečeli grilček #Red-fronted Serin #Rödpannad gulhämpling #Roodvoorhoofdkanarie #Rotstirngirlitz #Rødpandet Irisk #Rødpanneirisk #Sarkanpieres ģirlicis #Serin à front d'or #Serin à front rouge #Serín Frentirrojo #Serinus #Serinus pusillus #tulipea-koldvint #Turkije 2013 #Verzellino fronterossa #vinkachtige #vinkachtigen #vinken #Vöröshomlokú csicsörke #zangvogel #Zangvogels #zvonohlík královský #Μαύρο Καναρίνι #Корольковый вьюрок #Կարմրաճակատ սերինոս #בזבוז אדום-מצח #سهره پیشانی‌سرخ #نعار أحمر الجبهة #ჩიტბატონა #ベニヒタイセリン #金额丝雀