Bonte vliegenvanger

Kenmerken

De bonte vliegenvanger is een donkerbruin en wit gekleurd vogeltje. In het noorden van Europa is het donkerbruin meer zwart. De kop, rug en delen van de vleugels zijn zwart, overig is wit. Boven de snavel zit een witte vlek.

Biotoop

Hij komt voor in oude loofbossen en gemengde bossen waar voldoende holten zijn om in te nestelen. Hij nestelt ook vaak op plaatsen waar meerdere nestkasten bij elkaar hangen.

Voorkomen

Hij komt voor in Midden- en Noord Europa, en wordt gezien tot in het midden van Siberië. Na het broedseizoen overwintert hij in Noordwest Afrika.

Voedsel

Insecten welke in vlucht gevangen worden.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Muscicapidae (Vliegenvangers)
Geslacht: Ficedula
Soort: Ficedula hypoleuca

Ondersoorten

F.h. hypoleuca: van westelijk en noordelijk Europa tot het Oeralgebergte.
F.h. iberiae: het Iberisch Schiereiland.
F.h. sibirica: westelijk en het zuidelijke deel van Centraal-Siberië.

Onderwerpen #Balia nera #Bonte Vliegenvanger #Broget Fluesnapper #Bûnte Miggesnapper #Črnoglavi muhar #European Pied Flycatcher #Ficedula #Flekkugrípur #Gobemouche noir #Kara sinekkapan #kirjosieppo #Kormos légykapó #Lejsek cernohlavy #Maashorst #Margasparnė musinukė #Mastegatatxes #Mizakapësi #Muchołówka żałobna #Muscicapidae #Must-kärbsenäpp #Nederland #Papa-moscas-preto #Papamoscas Cerrojillo #Passeriformes #Svarthvit Fluesnapper #Svartvit flugsnappare #Trauerschnäpper #Vliegenvanger #Vliegenvangers #zangvogel #Zangvogels #Μαυρομυγοχάφτης #Жалобна мухоловка #Мухоловка строката #Мухоловка-пеструшка #Пярэстая валасяніца #Խայտաբղետ ճանճորս #חטפית שחורת עורף #خاطف الذباب الأبقع #マダラヒタキ #斑姬鹟