Veldrietzanger

Kenmerken

Met 13 centimeter in lengte en een spanwijdte van 15 tot 17,5 centimeter, is de Veldrietzanger te verwarren met een karekiet, echter heeft hij een kortere snavel en kleinere spanwijdte. De volwassene heeft een egaal lichtbruine rug, lichte buik en een warme bruine romp. Er is een duidelijk wittig baardje en de snavel is kort en puntig. De geslachten zijn identiek zoals bij de meeste zangers.

Biotoop

De Veldrietzanger is een soort welke wordt aangetroffen in lage vegetatie, zoals lang gras, riet en rijst.

Voorkomen

De Veldrietzanger broedt in Centraal-Azië. Het is een migrerende soort die overwintert in Pakistan en India. Het is een zeldzame zwerver naar West-Europa, hoewel er kleine broedpopulaties langs de westelijke kust van de Zwarte Zee rond de grens tussen Bulgarije en Roemenië te vinden zijn.

Voedsel

Net als de meeste zangvogels zijn Veldrietzangers insecteneters.

Wetenschappelijk

Veldrietzanger, Paddyfield Warbler, Acrocephalus agricola
Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Acrocephalidae
Geslacht: Acrocephalus
Soort: Acrocephalus agricola

Ondersoorten

A.a. agricola: Kazachstan en noordoostelijk Iran via centraal Azië tot Mongolië en het westelijke deel van Centraal-China.
A.a. septimus: van oostelijk Europa tot Oekraïne en westelijk Kazachstan.

Onderwerpen #acrocephalidae #Acrocephalus #Acrocephalus agricola #Åkersanger #Boscarla dels arrossars #Bulgarije 2011 #Cannaiola di Jerdon #Carricero Agrícola #Doğu kamışçını #Dvalsöngvari #Fältsångare #Feldrohrsänger #Felosa-agrícola #Fjildreidsjonger #Indinė nendrinukė #kenttäkerttunen #Lăcar cafeniu #Lille Rørsanger #Paddyfield Warbler #Padu-roolind #Palsais ķauķis #Passeriformes #Plevelna trstnica #rákosník plavý #Rousserolle isabelle #Rozsdás nádiposzáta #Trzcinniczek kaspijski #Veldrietzanger #Zangvogels #Λευκόφρυδη Ποταμίδα #Индийская камышевка #Индийско шаварче #Очеретянка індійська #Հնդկական եղեգնաթռչնակ #קנית אורז #هازجة الأرز #นกพงนาหิมาลัย #イナダヨシキリ #稻田苇莺