Slangenarend

Kenmerken

De Slangenarend is groter dan een Buizerd. De onderzijde en vleugels zijn bijna volledig licht van kleur. De bovendelen zijn bruin. De keel is bruin, net zoals de borst. Tijdens het zweven in de lucht kun je vaak zijn hangende poten zien. Hij bidt vaak om een prooi te vinden. Zijn vleugels zijn dan horizontaal. Hij wordt circa 64 cm groot, en heeft een spanwijdte van 180 cm.

Biotoop

Zij biotoop bestaat uit vochtige gebieden, heide en beboste valleien, maar ook rotsachtige gebieden.

Voorkomen

Hij broedt in halfwoestijnen tot dichte bossen in Euroazië en het Noorden van Afrika.

Voedsel

Voedt zich vooral met slangen welke met de kop als eerste ingeslikt worden. Hij eet ook reptielen. Kan vliegend gezien worden met nog een deel slang hangend uit de snavel.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae (Sperwerachtigen)
Geslacht: Circaetus
Soort: Circaetus gallicus

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Aguia-cobreira #Àguila marcenca #Biancone #Circaète Jean-le-Blanc #Circaetus #Culebrera Europea #čūskērglis #Gadożer #Griekenland 2015 #Gyvatėdis #käärmekotka #Kačar #Kígyászölyv #Madukotkas #orao zmijar #Orlik krátkoprsty #Ormörn #Schlangenadler #Şerpar #Short-toed Eagle #Short-toed Snake Eagle #Shqiponja gjarpërngrënëse #Slange-earn #Slangenarend #Slangeørn #Snákerna #Spanje 2008 #sperwerachtige #sperwerachtigen #Yılan kartalı #Zmijar #Φιδαετός #Арлан-вужаед #Змієїд #Змееяд #Орел змијар #Орел змияр #Օձակեր արծիվ #חיוואי #عقاب صرارة نسر الثعابين #عقاب مارخور #เหยี่ยวนิ้วสั้น #გველიჭამია არწივი #チュウヒワシ #短趾雕