Kleine vliegenvanger

Kenmerken

De man van de Kleine vliegenvanger wordt ca. 11-12 cm groot, en is voornamelijk bruin boven en wit onder, met een grijze kop en oranje keel. Hij heeft een zwarte kleine snavel. Het vrouwtje is bruin van kleur lichte onderdelen.

Biotoop

Ze zijn voornamelijk te vinden in loofbossen, vooral in de buurt water. Ze bouwen een open nest in een boom holte.

Voorkomen

De Kleine vliegenvanger komt voor in Oost-Europa en in Centraal-Azië. In de winter migreert hij om te overwinteren in het zuiden van Azië. Het is een regelmatige pasant tijdens de migratie in West-Europa.

Voedsel

Naast het vangen van insecten in de vlucht, jaagt deze soort op rupsen onder de eiken bladeren, maar eet ook bessen.

Wetenschappelijk

Kleine vliegenvanger,Red-breasted Flycatcher,Ficedula parva
Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Muscicapidae (Vliegenvangers)
Geslacht: Ficedula
Soort: Ficedula parva

Onderwerpen #Bulgarije 2011 #Dvergfluesnapper #Ficedula #Ficedula parva #Gobemouche nain #Kis légykapó #Kleine vliegenvanger #Küçük sinekkapan #Lejsek maly #Lille Fluesnapper #Lytse Miggesnapper #Mala muharica #Mali muhar #Mazais mušķērājs #Mažoji musinukė #Mindre flugsnappare #Mizakapësi gushëkuq #Muchołówka mała #Muscar mic #Musxixapidae #Papa-moscas-pequeno #Papamoscas Papirrojo #Papamoscas paporrubio #Papamosques menut #Passeriformes #Peðgrípur #Pigliamosche pettirosso #pikkusieppo #Red-breasted Flycatcher #Väike-kärbsenäpp #Vliegenvangers #Zangvogels #Zwergschnäpper #Νανομυγοχάφτης #Малая валасяніца #Малая мухоловка #Мухоловка мала #Црвеногушо (Мало) муварче #Червеногуша мухоловка #Փոքր ճանճորս #חטפית גמדית #خاطف الذباب أحمر الصدر #مگس‌گیر سینه‌سرخ #პატარა მემატლია #ニシオジロビタキ #红胸姬鹟