klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De man van de Kleine vliegenvanger wordt ca. 11-12 cm groot, en is voornamelijk bruin boven en wit onder, met een grijze kop en oranje keel. Hij heeft een zwarte kleine snavel. Het vrouwtje is bruin van kleur lichte onderdelen.

Biotoop:

Ze zijn voornamelijk te vinden in loofbossen, vooral in de buurt water. Ze bouwen een open nest in een boom holte.

Voorkomen:

De Kleine vliegenvanger komt voor in Oost-Europa en in Centraal-Azië. In de winter migreert hij om te overwinteren in het zuiden van Azië. Het is een regelmatige pasant tijdens de migratie in West-Europa.

Voedsel:

Naast het vangen van insecten in de vlucht, jaagt deze soort op rupsen onder de eiken bladeren, maar eet ook bessen.

Wetenschappelijk

Kleine vliegenvanger,Red-breasted Flycatcher,Ficedula parva
Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Muscicapidae (Vliegenvangers)
Geslacht: Ficedula
Soort: Ficedula parva

Onderwerpen #Bulgarije 2011 #Dvergfluesnapper #Ficedula #Ficedula parva #Gobemouche nain #Kis légykapó #Kleine vliegenvanger #Küçük sinekkapan #Lejsek maly #Lille Fluesnapper #Lytse Miggesnapper #Mala muharica #Mali muhar #Mazais mušķērājs #Mažoji musinukė #Mindre flugsnappare #Mizakapësi gushëkuq #Muchołówka mała #Muscar mic #Musxixapidae #Papa-moscas-pequeno #Papamoscas Papirrojo #Papamoscas paporrubio #Papamosques menut #Passeriformes #Peðgrípur #Pigliamosche pettirosso #pikkusieppo #Red-breasted Flycatcher #Väike-kärbsenäpp #Vliegenvangers #Zangvogels #Zwergschnäpper #Νανομυγοχάφτης #Малая валасяніца #Малая мухоловка #Мухоловка мала #Црвеногушо (Мало) муварче #Червеногуша мухоловка #Փոքր ճանճորս #חטפית גמדית #خاطف الذباب أحمر الصدر #مگس‌گیر سینه‌سرخ #პატარა მემატლია #ニシオジロビタキ #红胸姬鹟