Kleine klapekster

Kenmerken

De Kleine klapekster is vergelijkbaar met de gewone Klapekster, echter is hij iets kleiner en is zijn voorhoofd zwart en zijn borst zalmroze. De rug en kop is grijs de vleugels zwart met witte bandering. De snavel is metaalachtig zwart en vrij dik in formaat. De staart is aan de bovenzijde zwart. Hij wordt ca. 20cm groot.

Biotoop

Deze vogel komt voor in droge open gebieden in het laagland afgewisseld met boomgroepen.

Voorkomen

De Kleine klapekster komt voor in Zuidoost Europa en Azië. Het is een trekvogel en migreert na het broedseizoen naar Zuid-Afrika.

Voedsel

De Kleine Klapekster eet grote insecten, kleine vogels en hagedissen. Net als andere Klauwieren jaagt hij van prominente zitstokken, en doorboort prooien op doorns of prikkeldraad als een 'voorraadkast'.

Wetenschappelijk

Kleine klapekster,Lesser Grey Shrike,Lanius minor
Stam: Chordata (chordadieren)
Klasse: Aves (vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Laniidae (Klauwieren)
Geslacht: Lanius
Soort: Lanius minor

Onderwerpen #Alcaudón Chico #Averla cenerina #Bulgarije 2011 #Črnočeli srakoper #Dzierzba czarnoczelna #Geigsvarri #Gryslaksman #Juodakaktė medšarkė #Kara alınlı örümcekkuşu #Kis őrgébics #Klauwier #klauwieren #Kleine Klapekster #laniidae #lanius #Lanius Minor #Larashi i vogël ballzi #Lesser Grey Shrike #Lytse Toarnekster #mustaotsalepinkäinen #Mustlauk-õgija #Passeriformes #Picanço-pequeno #Picanzo pequeno #Pie-grièche à poitrine rose #Rosenbrystet Tornskade #Rosenvarsler #Schwarzstirnwürger #Sfrâncioc cu frunte neagră #Sivi Svračak #Svartpannad törnskata #Trenca #tuhyk mensi #Zangvogels #Σταχτοκεφαλάς #Мало пепелаво (Мало) свраче #Чарналобы грычун #Чернолобый сорокопут #Черночела сврачка #Սևաճակատ շամփրուկ #חנקן שחור מצח #دقناش رمادي صغير صرد رمادي صغير #سنگ‌چشم خاکستری کوچک #ትንሹ ግራጫ ሽሻይ #ヒメオオモズ #黑额伯劳